Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg igaz, hogy amelyik...

Tényleg igaz, hogy amelyik gyerek császárral születik, az érzékenyebb?

Figyelt kérdés

A lányom 16 hónapos és elmúlt pár hónapja (kb. 2) jellemző az rá, hogy elkezd valamivel foglalkozni és abban a pillanatban hisztizni kezd és sírni.

Folyamatosan figyelem a reakcióit, odaülök/fekszem mellé. Van hogy segítek neki, van hogy hagyom hogy megoldja, de mindig ugyan az a reakció: elkeseredik, hisztizik és feladja. Mintha elkönyvelné magába, hogy úgysem tudja megcsinálni.

Amikor segíteni akarok neki, akkor a nem engedi, még jobban hisztizik. De van, hogy hagyja, hogy megmutassam. Végig nézi, majd elkezd hisztizni, nyűglődni.

Nem tudom, hogy miért csinálja ezt. Félek, hogy valami rendellenessége van vagy ilyesmi.

Viszont a neten meg erre azt írják az "okosok" (szakemberek), hogy a császáros gyerekek nagy százalékánál fordul elő ilyen, akinél nem volt meg az első kötődési kapocs a szülést követően.

2012. okt. 30. 11:27
 1/6 anonim ***** válasza:
akkor ilyen alapon azok a babák, akik koraszülöttek és akár hetekig, hónapokig inkubátorban fejlődnek mielőtt hazavihetik őket a szüleik, mind hiperérzékenyek és nincs meg a kötődés? nem hinném. A lányodnak most ilyen periódusa van, (enyémnek is), reméljük elmúlik hamar!
2012. okt. 30. 11:36
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem egyáltalán nem igaz.
2012. okt. 30. 11:56
 3/6 anonim ***** válasza:
egy egy f-ság, már bocs, de teljesen normális a gyereked, Nekem csak kettő van, de ők is és a kb 15"db" hasonló korú ismerős gyereknek is mind-mind volt ilyen időszaka. Akarnak, de még nem tudnak, tök normális és általános viselkedés 1-2 éves korban
2012. okt. 30. 12:36
 4/6 anonim ***** válasza:
Baromsag!!!!Ketto gyerekem van,csaszaros.A fiuval nem volt sok hiszti,a lanyom bepotolta.Semmi nem jo.
2012. okt. 30. 14:14
 5/6 A kérdező kommentje:

Értem, tehát akkor ez egy korszak.

Azért megnyugodtam, mert egyik anyuka azt mondta, hogy ez autizmusra is utalhat.

Lényegében én nem látok rajta semmilyen jelet erre, mondjuk még nem is lehet..

2012. okt. 30. 14:34
 6/6 anonim ***** válasza:

En rendesen szultem, de a lányom is ilyen (2 éves). Mindent egyedul akar csinálni, nem lehet neki segíteni se megmutatni. Ha nem jon be amit akar, akkor foldhozvágja a játékot. Hisztis, akaratos, makacs. Akár csak az anyja. :)

Szerintem ezeket orokolte valakitol.

26N

2012. okt. 30. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!