Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák van koztetek olyan,...

Anyukák van koztetek olyan, akinek a gyereke ugy aludt el, hogy fogta a hajat? Hogyan szoktattatok le errol?

Figyelt kérdés
Kislanyom 17 hos, mar jo ideje ugy alszik el csak, hogy fogja a hajamat. Mellettem alszik, ejjel sokszor azzal ebreszt fel, hogy keresi a hajamat, ha megtalalja akkor meg huzza.... Kicsit már kezd teher lenni. Mivel szoktassam le errol a szokasarol? Enelkul nem akar aludni....

2012. okt. 28. 14:27
 1/9 anonim ***** válasza:
ismerős helyzet :) fiam is hajazós volt.nem csak alvásnál,hanem napközben is,szerintem amolyan nyugtató dolog lehetett neki.sokáig aludt ő is velem,mikor meg külön került akkor is míg velem aludt el,addig kérte a hajat,éjjel jött,kereste.szóval dettó,mint nálatok.nem tudtam tőle aludni.egyzser bemérgedtem,és a szó szoros értelmében kitiltottam az ágyból,és megtiltottam hogy elalváshoz a hajamat nyúzza.muszály volt.mondtam neki,hogy mostantól nem jöhet az ágyba és alváshoz csak a kezem kapja meg,mert folyton meghúzza a hajam és fáj.próbálkoztunk szépen,kértem hogy hagyja a hajam mert nem tudunk aludni,de nem hatott.a kezemet fogta elalváshoz.éjjel meg mikor mellém jött,mert hiába tiltottam meg neki,azért csak odabújt :) akkor meg elég volt egyszer szólnom,és többet nem hajazott.ezt persze többször eljátszottuk,mire teljesen leszokott.egyébként a mai napig amint az ölembe van,vagy a hajam közelébe kerül,már matat is a kis kezeivel :) 3 éves fiu
2012. okt. 28. 14:34
 2/9 A kérdező kommentje:
De jo, hogy nem vagyok ezzel egyedul :)))) Nekem is keresi nappal is, de csak akkor, ha faradt vagy mondjuk elesik es sir. Nyugtatja magat ezzel, de cumizik is.... En is sokszor mondom neki, hogy faj. Szerintem erti. Ma ejjel osszefogtam a hajamat és attettem az agy szelere, mert mar sokadszorra huzta meg... Reggel mikor felkeltem lattam, hogy a sajat hajat fogja :) olyan kis cuki volt.... Mennyi idosen tetted kulon?
2012. okt. 28. 14:45
 3/9 anonim ***** válasza:
igazából még velem/velünk van egy szobában,de ugy február körülre elkészül az új szoba és akkor megy külön végre teljesen.15 hónapos korától rendes ágyban alszik,amit egyből el is fogadott,de átjárt éjjelente mellém6közénk,mikor hogy,egészen most nyár végéig(ugy szeptember eleje feléig),mikor ugy ahogy a hajazást megtiltottam neki,mert nem lehetett tőle aludni.ha nem apja oldalát rugta szét,vagy fejelte le valahol,akkor az én bordáimon zongorázott.szóval nagyon sokat mocorgott éjjel.azóta látványosan jobb alvó.az elején még kelt éjjel,betakarni,vagy valami más nyügje miatt,de ma már nagyon ritkán ébred.az első éjjelek rosszak voltak,de megszokta.a muszáj nagy úr.
2012. okt. 28. 15:05
 4/9 anonim ***** válasza:
ja fiam is cumizott.tavaly a Mikulás vitte el neki végleg.
2012. okt. 28. 15:06
 5/9 anonim ***** válasza:
ő is szokta a haját simogatni,ha nem hagyom neki az enyémet,meg a pocakját.azt mondta h az oviba is ugy alszik el,hogy a pocakját simogatja :) érdekes,mert ált a lábát,kezét szoktam simizni,mikor altatni kellett még :)
2012. okt. 28. 15:07
 6/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam is ezt csinálja, és még nem sikerült róla leszoktatni:)

HA fáradt, baja van, vagy valami, már nyúl is a hajam után - mondjuk más haja is jó, a mamáék haját és apa haját is szereti, vagy ha nincs más a sajátjában turkál. Sőt, mostanában az 5 hónapos kishúga haja is megfelel neki:D

Nem tudom leszokik-e valaha, egyik kolléganőm mondta, hogy a férjének nem engedték a szülei a hajazást, így onnantól, hogy csajozni kezdett, minden csajánál hajazott, és amióta összeházasodtak, az övével is játszik:D

Így lehet hogy elhagyatjuk ugyan vele, de le nem szokik.

Én csak akkor veszem el a fiamtól, ha húzza, utána nem is kapja meg, így nagyon ritkán húzza:) Éjszaka meg mindig elveszem a hajam, és a kezemet adom oda, a 4-5 éjjel után már a hajamat nem kereste, csak a kezemet.

2012. dec. 18. 09:12
 7/9 anonim ***** válasza:

1 éves koráig ringattuk a lánunk, majd bealudt,beraktuk a kiágyba. 1 évesen nehéz lett, nem bírtuk ringatni. Magunk közé vettük. Elkezdte piszkálni az orrunkat, hol az enyébet, hol a férjemét. Na ez bejött, elaludt, 2 hónap után, áttért a fülünkre.

Azóta úgy alszik el, hogy köztünk alszik, fogja mindd a kettőnk fülét, az morzsolja. Éjjel is ha megébred, valamelyikőnk fülét megfogja, és alszik is tovább.

Mi már a férjemmel annyira hozzá szoktunk, nekünk hiányozna ha nem aludna köztünk, és nem fogná a fülünket:)))

4 éves, sokszor elgondolkodunk rajta külön kéne rakni, de olyan jó együtt, mind nyugodtan alszunk.

Júniusban jön a kistesó, a pici kiságyban fog aludni, aztán lehet a nagy is kap egy ágyat, ha megtetszik neki hogy a kicsi külön alszik, vagy lehet jövő ilyenkor 4-en alszunk majd egy ágyban.

2012. dec. 18. 09:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem a nagyobbik lányom a fülét fogta. Max ha 2 éves koráig. Maguktól leszoknak az ilyenekről.
2012. dec. 18. 10:16
 9/9 anonim ***** válasza:
A kislányom 2,5 éves múlt. Neki is volt egy időszaka amikor a hajamat fogva aludt el és éjjel is kereste. Egy idő után nppal is fájt a fejem a haj huzogatás miatt, és egyszer megmondtam, mostmár hagyja békén a hajam. Abbahagyta. Egyszer csak azt vettem észre, hogy a saját haját morzsolgatja. Illetve a cofijának a gumiját. Úgy hogy lefekvéshez is hajgumis cofi kell! Azt morzsolgatva , tejecskét iszogatva(cumiból) tud csak elaludni nem csak otthon,.hanem bölcsiben, kocsiban is:). Úgy hogy felkészülök erre:), hogy bármikor ha faradt legyen nálunk, mert csak ez nyugtatja meg. Van egy ismerős kislány, aki 8 éves koráig itta így cumisüvegből a tejecskét, a haját csavargatva. Most 14 éves, és még mindig csavargatja a haját, ha fáradt és álmos.
2012. dec. 18. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!