Karácsonyi kérdés! Mikor hozza a fát az angyalka és mikor az ajándékokat?
24-dikén együtt faragják a skacok apával a fát, együtt állítják fel és négyen együtt díszítjük fel. Alvás után uzsi, majd ajándékozzuk egymást a korábban saját kézzel készített ajándékokkal. Ovisomnál ez már "komoly" munka, a karácsony előtti héten együtt kreatívkodunk, nagyon élvezi, öcsinél még csak az irkafirka szintjén marad ez meg :)
Este vacsi, aztán alvás. Másnap, harmadnap nagymama itt és amott.
A gyerekeknek a legnagyobb örömöt a karácsonyfa díszítése okozza, pl ha az ovisomat megkérdezné valaki, hogy miért várja a karácsonyt, akkor azt válaszolja, hogy szeretné a maga készítette díszeket felakasztani a fára.
Mindenkinek mást jelent a karácsony, nálunk ez a család és a szeretet ünnepe, egymásnak okozunk örömet a fával és az ajándékkal, nem a Jézuska hozza. Ha nagyobbak leszenek, akkor majd elmeséljük nekik, hogy ki volt Jézus és hogyan kapcsolódik ehhez az ünnephez (nem vagyunk vallásosak egyébként).
Nem akarok leszólni senkit, gyerekekkel foglalkozom és még mielőtt szültem volna sajnos elég rossz tapasztalatokat szedtem össze a fára és ajándékokra rácsodálkozással kapcsolatban, a gyerekek pont a fontos részből rekednek ki és az egész egy kis fás születésnaphoz hasonlít egy Jézuska nevezetű lénnyel. Tudom, hogy le leszek pontozva, nem bántásból írom, csak ez a véleményem, de legfőképpen ez a tapasztalatom.
Most a válaszokat olvasva nosztalgikus hangulatba kerültem :D
Most 15 éves vagyok, de visszaemlékezve nálunk mindig gyönyörű karácsonyok voltak. A kedvencem a tavalyi volt. Általában 24-én reggel megérkezik a fa (én állítom fel anyukámmal míg kis tesóim alszanak)
Majd a délelőtt és a nap nagy része ugyanúgy telik mint általában. (Üvöltözés, káromkodás és idegesség az egész családban.) Én rendszerint lelépek délelőttre és a délután első részére. Mivel barátaim egész nap ünneplik a karácsonyt ezért egyedül sétálgatok. Úgy 4 óra körül hazaérek, de akkorra teljesen más a hangulat. A Jézuska úgy 6 óra körül ér hozzánk és hozza az ajándékokat. (Én az enyéimet jobb szeretem egy az egyben átadni.)
Én nem vagyok vallásos, sőt az egészet egy átverésnek tartom, de a karácson minden évben meglep. Átlagban a családom kész katasztrófa. Tőlünk hangos az utca. Viszont karácsonykor minden tökéletes, mintha megállna az idő. Egyszerűen leírhatatlan, és mindenki boldog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!