Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Karácsonyi kérdés! Mikor...

Karácsonyi kérdés! Mikor hozza a fát az angyalka és mikor az ajándékokat?

Figyelt kérdés
2 éves a kisfiam. Tavaly úgy csináltuk, hogy reggelre érkezett meg az angyalka hozta a feldíszített fát és az ajándékokat is. Idén már úgy szeretném, hogy este érkezzenek meg az ajándékok, csak az kivitelezhetetlen, hogy a fát is estére díszítsük fel, éjszaka tudnánk. Gyerekkoromban minden az estéhez volt kötve fa, ajándék, vacsora és olyan jó volt. Kíváncsi vagyok nálatok hogy zajlik a szenteste.
2012. okt. 27. 20:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
a mi csaladunkban mindig mi diszitettuk a fat kozosen keso delutan , es az ajandekokat hozta az angyalka vagy a telapo. en gyerekkent imadtam a fadiszitest.
2012. okt. 27. 20:58
 2/16 anonim ***** válasza:

Anyuéknál otthon mindig 24-én este jött a Jézuska, akinek 24-én délután díszítettük fel a fát.

A fa kérdésben én is így csinálom. Egyenlőre csak én díszítek a férjemmel (lányunk 15hós jelenleg), de a későbbiekben is 24-én du. lesz családi program.

Az ajándékok pedig 25-én reggelre érkeznek meg. Bár tavaly, amikor 5 hós volt még, akkor 24-én késő délutánra jött meg a Jézuska vele.

Azért akarom mostantól 25-re rakni, hogy ha kibontja, akkor egész nap tudjon vele játszani. Mert úgye 24-én késő délutántól nem sok ideje lesz lefekvésig, ami kb. 2-3 óra.

2012. okt. 27. 20:58
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

azért az este is megoldható :) pl. elmentek fürödni addig apa gyorsan feldíszíti a fát.

nálunk kora délután lesz ez, csak sétálni mennek apával, addig én mindent elrendezek, ajándékbontás és nagy játék után vacsi

2012. okt. 27. 21:01
 4/16 anonim ***** válasza:
Mi mindig a Jézuskaváráson voltunk a templomba anyuval addig apu feldíszítette a fát, és az ajándékot is a fa alá tette.
2012. okt. 27. 21:04
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk úgy volt, h anyuék valahogy felcsempészték a szomszédba a fenyőfát. (Élő fenyő ha ez érdekes). Aztán 24 este/délután meg a néni unokája leszaladt a fával bekopogott, majd elrohant. Mondjuk ez emeletes házban volt, egy emeletet kellet mennie. Én nyitottam ajtót képzelheted mekkora meglepi volt! Még máig bennem van, h anya a Jézuska kopogott biztos! :-) És együtt díszítettük fel a fát az ajándékok meg reggelre voltak a fa alatt.

Az nagyon szép karácsony volt!

24/N

2012. okt. 27. 21:10
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi akkor díszítünk amikor sokunkat elkap a hangulat.

Ez lehet dec. 10. Vagy 22 is akár. Együtt díszítünk. Őrködünk közözben egymásra, h több szaloncukor kerüljön a fára mint a pociba.

24-én este, vagy 25 délelőtt jön a jézuska. Néha mind kétszer, hisz akik nem tudtak jönni, azok később jönnek, v mi megyünk.

2012. okt. 27. 21:27
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Együtt díszítjük a fát. Hiszen együtt is vesszük meg, meg látja is hogy árulják a fákat... Vacsizni kimegyünk a konyhába,közben megérkezik a jézuska. Ilyenkor viszonylag korán vacsizunk (5 óra fele), hiszen utána sütizünk, meg ott a szaloncukor is.Na meg nagyokat játszunk, és együtt vagyunk. Majdnem 4 éves lesz a kisfiam.
2012. okt. 27. 21:34
 8/16 anonim válasza:
szerintem sokkal jobb ha együtt díszítitek a karácsonyfát mert annyira jó móka. a házat is együtt díszítjük fel csak az ajándékot hozza a Jézuska.
2012. okt. 28. 08:11
 9/16 anonim ***** válasza:

Tavaly 10 hónapos volt a lányom, szerettem volna, ha meglepetés neki a fa. Így amikor ő elaludt ebéd után, akkor feldíszítettük a fát.

De nálunk nem a Jézuska vagy az angyalok hozzák a fát. Ha már nagyobb lesz, együtt fogjuk díszíteni, gyerekkoromban nálunk is családi program volt.

2012. okt. 28. 08:49
 10/16 anonim ***** válasza:
Nálunk 24-én délután alvás időben díszítem fel a fát. Ha nem lesz alvás akkor egy séta apával és mire visszajönnek kész a fa. Este 6 körül vacsi, és utána van az ajándékozás (Amit nem a Jézuska hoz, református család révén, hanem kezdettől azt tanítjuk, hogy ezen a napon született Jézus, és ezért ilyenkor az ő tiszteletére és szeretetére mi emberek megajándékozzuk egymást.
2012. okt. 28. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!