Karácsonyi kérdés! Mikor hozza a fát az angyalka és mikor az ajándékokat?
Anyuéknál otthon mindig 24-én este jött a Jézuska, akinek 24-én délután díszítettük fel a fát.
A fa kérdésben én is így csinálom. Egyenlőre csak én díszítek a férjemmel (lányunk 15hós jelenleg), de a későbbiekben is 24-én du. lesz családi program.
Az ajándékok pedig 25-én reggelre érkeznek meg. Bár tavaly, amikor 5 hós volt még, akkor 24-én késő délutánra jött meg a Jézuska vele.
Azért akarom mostantól 25-re rakni, hogy ha kibontja, akkor egész nap tudjon vele játszani. Mert úgye 24-én késő délutántól nem sok ideje lesz lefekvésig, ami kb. 2-3 óra.
azért az este is megoldható :) pl. elmentek fürödni addig apa gyorsan feldíszíti a fát.
nálunk kora délután lesz ez, csak sétálni mennek apával, addig én mindent elrendezek, ajándékbontás és nagy játék után vacsi
Nálunk úgy volt, h anyuék valahogy felcsempészték a szomszédba a fenyőfát. (Élő fenyő ha ez érdekes). Aztán 24 este/délután meg a néni unokája leszaladt a fával bekopogott, majd elrohant. Mondjuk ez emeletes házban volt, egy emeletet kellet mennie. Én nyitottam ajtót képzelheted mekkora meglepi volt! Még máig bennem van, h anya a Jézuska kopogott biztos! :-) És együtt díszítettük fel a fát az ajándékok meg reggelre voltak a fa alatt.
Az nagyon szép karácsony volt!
24/N
Mi akkor díszítünk amikor sokunkat elkap a hangulat.
Ez lehet dec. 10. Vagy 22 is akár. Együtt díszítünk. Őrködünk közözben egymásra, h több szaloncukor kerüljön a fára mint a pociba.
24-én este, vagy 25 délelőtt jön a jézuska. Néha mind kétszer, hisz akik nem tudtak jönni, azok később jönnek, v mi megyünk.
Tavaly 10 hónapos volt a lányom, szerettem volna, ha meglepetés neki a fa. Így amikor ő elaludt ebéd után, akkor feldíszítettük a fát.
De nálunk nem a Jézuska vagy az angyalok hozzák a fát. Ha már nagyobb lesz, együtt fogjuk díszíteni, gyerekkoromban nálunk is családi program volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!