Mennyire vagytok laza anyukák? Mi az ami belefér 1,5 - 2 éves gyerek viselkedésébe? Szerintem sokszor túlfegyelmezem a gyerekem.
amiket írtál Kérdező, azt mind csinálja az enyém is, kivéve hogy ütöget. Feszegetik a határaikat, férjemet is mindig azzal nyugtatom hogy ebben a korban ez valahol normális, átesnek rajta, mi is átestünk.
Más kérdés hogy ettől köztünk a házasságban is feszültség van, de egyelőre menedzseljük. Az sem jó ha semmit nem szabad, mert akkor idejekorán letörjük a szarvukat.Nem hiszem hogy némi fegyelmezéstől frusztrált kisgyerekek lennének, viszont a szabályok kellenek nekik hogy keretet adjon az életüknek, az enyém kifejezetten kikéri magának ha valamit nem úgy csinálok ahogy megszokta, ebből látom hogy kell nekik a "szigor", bár ez nem jó szó rá. Egy nagy lavírozás az egész, mi legyen szabad és mi nem és mivel lesz bajunk később ha most engedjük, de ettől nem unatkozunk egy nap sem:-))))
25 hónapos kislány.
Ugrálhat, szétpakolhat, pont mint az előző válaszolók írták.
Én viszont ha kéri (pl. séta közben) felveszem, nem szoktam nemet mondani Neki.
Hisztit nem tolerálom, leültetem a "büntisarokba", egyre jobban beválik.
Ami fix:
-esti rutin (vetkőzés, cirógatás, fürdés,vacsora,alvás),az időpont +- fél órát változhat, attól függően, mennyit aludt délután
-étellel nem zsarolunk, étellel nem jutalmazunk
-agresszót nem viseljük el
-ha nem kér enni (pl.ebéd), akkor nem eszik, nem erőszakolom rá
-kutyát,macskát,növényeket nem bántjuk
-ha egy játékot földhöz vág,kis időre elteszem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!