Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire vagytok laza anyukák?...

Mennyire vagytok laza anyukák? Mi az ami belefér 1,5 - 2 éves gyerek viselkedésébe? Szerintem sokszor túlfegyelmezem a gyerekem.

Figyelt kérdés
2012. okt. 26. 15:26
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
lemaradt hogy 19 hónapos
2012. okt. 26. 16:01
 12/16 anonim ***** válasza:
Szerintem ezek közül az, ami mindenképp tilos, az a szülő ütögetése. Ennyi idősen ez még nem nevelési hiba, a legtöbben bepróbálkoznak, de vigyázni kell, hogy ne maradjon így. A többi ízlés dolga. :)
2012. okt. 26. 16:19
 13/16 anonim ***** válasza:

amiket írtál Kérdező, azt mind csinálja az enyém is, kivéve hogy ütöget. Feszegetik a határaikat, férjemet is mindig azzal nyugtatom hogy ebben a korban ez valahol normális, átesnek rajta, mi is átestünk.

Más kérdés hogy ettől köztünk a házasságban is feszültség van, de egyelőre menedzseljük. Az sem jó ha semmit nem szabad, mert akkor idejekorán letörjük a szarvukat.Nem hiszem hogy némi fegyelmezéstől frusztrált kisgyerekek lennének, viszont a szabályok kellenek nekik hogy keretet adjon az életüknek, az enyém kifejezetten kikéri magának ha valamit nem úgy csinálok ahogy megszokta, ebből látom hogy kell nekik a "szigor", bár ez nem jó szó rá. Egy nagy lavírozás az egész, mi legyen szabad és mi nem és mivel lesz bajunk később ha most engedjük, de ettől nem unatkozunk egy nap sem:-))))

2012. okt. 26. 16:32
 14/16 A kérdező kommentje:
Pl rajzoláskor a ceruzát, zsírkrétát rendszeresen beveszi a szájába pedig sokszor mondtam nem lehet ha ezt csinálja elteszem, aztán megtörténik és legközelebb amikor vissza adom minden kezdődik előröl. Ti ilyen vagy hasonló helyzeteket hogyan kezeltek?
2012. okt. 26. 17:41
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

25 hónapos kislány.

Ugrálhat, szétpakolhat, pont mint az előző válaszolók írták.

Én viszont ha kéri (pl. séta közben) felveszem, nem szoktam nemet mondani Neki.

Hisztit nem tolerálom, leültetem a "büntisarokba", egyre jobban beválik.

Ami fix:

-esti rutin (vetkőzés, cirógatás, fürdés,vacsora,alvás),az időpont +- fél órát változhat, attól függően, mennyit aludt délután

-étellel nem zsarolunk, étellel nem jutalmazunk

-agresszót nem viseljük el

-ha nem kér enni (pl.ebéd), akkor nem eszik, nem erőszakolom rá

-kutyát,macskát,növényeket nem bántjuk

-ha egy játékot földhöz vág,kis időre elteszem

2012. okt. 26. 21:58
 16/16 anonim ***** válasza:
21 hónapos a kisfiam. Sokan mondják, hogy szigorú vagyok. Én ezt nem tartom igaznak, csak azért mert nem hagyom hogy bántson bennünket vagy másokat. Vannak szabályok amiket ha tetszik ha nem betartatok. Ha valamivel nem úgy játszik ahogyan kell pl. ceruza evés :) elveszem, elbeszélgetünk miért nem szabad stb. Gyakran alkalmazom a figyelem elterelést, de ahogy nő egyre kevésbé hasznos. Amihez a legjobban ragaszkodom és amiért a nagyszülőkkel a legtöbb konfliktusunk is van, az az, hogy hisztivel nem érhet el semmit. Növényeket állatokat nem bánthat, tilos! Veszélyes tárgyakkal nem játszhat, még felügyelettel sem. Alvás nálunk is fix. Kialakult nagyon hamar a napirendje, ehhez ragaszkodom. Sok kis apróság van még, de azok szerintem evidens dolgok. Pl. Köszönni, megköszönni minden kis apróságot amit kap, bocsánatot kér ha rosszat csinál, nem követel hanem szépen kér..stb. Ezeken kívül rengeteg dologban vagyunk "lazák". Nem kötelező az asztalnál enni, de nagyon örülök ha ott eszik! :)Ugrálhat ágyon ő is, szaladozhat, ismerkedhet állatokkal, megfoghat szinte mindent. Kipakolhat a szekrényből, de ügyesen el is pakol maga után (többnyire :) Nem érdekel ha tiszta szutyok lesz, majd kimosom. Nagy vonalakban ennyi.
2012. okt. 27. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!