Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez a dackorszak kezdete? Más...

Ez a dackorszak kezdete? Más 2 év körüli is így viselkedik?

Figyelt kérdés

Kisfiam most októberben volt 2 éves.

Gyakorlatilag egyik napról(hétről) a másikra nagyon sokat változott.

Egyedül akar csinálni mindent!Egyedül vetkőzik, eszik, és az utcán sem szereti fogni a kezem, mindig egyedül akar menni.Nyilván hagyom ésszerű keretek között,de mikor sietni kell, akkor nem olyan könnyű...babakocsiba már régóta nem ül.

A másik, hogy nagyon tolja a határokat.500x szólok neki, és még akkor sem jön, nem csinálja amit mondok.Oké nem arról van szó, hogy soha semmit nem csinál meg, csak mintha már nem lenne neki olyan egyértelmű, hogy szót kell fogadni.E miatt veszekszünk is rendesen és megmondom őszintén vannak olyan napok, amikor már totál elfogy a türelmem, mondjuk ez annak is betudható, hogy 32 hetes vagyok a tesóval.

Ami rossz az egészben, hogy úgy érzem szüleim azt hiszik, hogy nem kezelem eléggé le a helyzeteket.Pl apummal nem tudom mi baja van fiamnak, de mostanában rendszeresen figyelem kívül hagyja ha szól neki, ha odamegy megölelni, akkor meg kiakad, kihúzza magát a kezéből.

A nem szót előszeretettel használja.

Szóval ugye nem én rontottam el valamit, hanem minden 2 éves ilyen??Ha következetesen tartjuk magunkat párommal a nevelési elveinkhez, akkor át fogjuk vészelni ezt az időszakot és elmúlik?

2012. okt. 26. 13:56
 1/4 anonim ***** válasza:

A lányom is ilyen egy ideje, ő 20 hónapos. Mivel elég jól beszél, így egyértelműen a tudomásomra hozza, mit akar. Mert ő nem szeretne, ő akar és követel. Vannak tipikus földön fetrengős hisztik is. Ezeket nagyon rosszul viselem, főleg, ha nyilvánosan csinálja. Mert itthon beviszem a szobába, hagyom kicsit dühöngeni.

Mindent egyedül akar, ha segítek, azonnal sírva fakad. Meg akkor is, ha épp nem az történik, amit szeretne.

Mindenre rádob egy lapáttal, hogy most lett bölcsis, ott kicsit visszafogottabb, így itthon ad ki magából mindent.

Én úgy gondolom, ez most egy ilyen időszak, és el fog múlni. Türelem kell hozzá, amiből sajnos nekem sincs túl sok. Én egyedül nevelem, nagyszülők sincsenek, így aztán estére le tudok fáradni rendesen.

Kitartás Nektek!

2012. okt. 26. 14:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen elfog múlni,az én fiam (3,5)most kezdődik nála(hülye és nem)szó.Lányom (5,5),nála ha kitalál amit szeretne,oviból hazáig(800m)végig visitja.

Kitartás egy 4gyermekes anyuka.

2012. okt. 26. 14:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Mintha a kislányomról írtál volna:-(.

Ő 28 hós lesz és nagyon akaratos, hisztis, mindent Ő akar csinálni. Még csak szavakat mond, de mutatja, hogy majd Ő csinálja. Jár hetente 3x családi napközibe délelőtt, ott egy tündér, barátságos, bár ott is határozott, de nem hisztizik. Viszont ha belépünk az ajtón itthon, semmi sem jó Neki és ez egy kicsit már kezd kikészíteni:-(. Remélem, hamar elmúlik, mert semmi nem használ. Ha 100x szólok, szépen, magyarázva, idegesen, kiabálva, semmi. Annyira belelovalja magát, hogy kezdek kiborulni, hogy valamit elrontottam:-(.

2012. okt. 26. 14:31
 4/4 anonim ***** válasza:
Mikor lett jobb végül?
2021. szept. 5. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!