Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tanitsam meg a majdnem 3...

Hogy tanitsam meg a majdnem 3 eves fiamat arra, hogy probaljon egy kicsit önallososdni?

Figyelt kérdés
egesznap követ,fogja a kezem otthon.ez mar nem normalis?semmit nem csinal egyedul,nem jatszik,semmi.ha kimegyek a szobabol ordit,vagy rohan utannam,es bujik belem.ez mar nagyon zavar.föleg azert mert igy nem akarjak az oviba bevenni.mert mar probaltuk,de ott ezt nem toleralljak,hogy az ovonöt követi allandoan,meg wc-re is.normalis ez?errol hogy lehet leszoktatni?
2012. okt. 25. 13:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Én zsarolni szoktam a fiamat. Ő sokmindent velem csináltatna, holott simán képes lenne rá, csak egyszerűbb azt mondania, h anya teee, minthogy megpróbálja. Ha valamit nem próbál meg, akkor nem segítek neki, így előbb-utóbb ráveszi magát, és sokszor még segítenem se kell végül.

Nem igazán tudom hogyan lehetne ezt a "távol tartásra" használni, de te biztosan tudod, h ő zsarolható e vmivel. De ehhez kitartónak kell lenned, még ha egy órán át ordít is. Pl. "üljél le a szobában és játszál amíg én elkészítem a kakaódat a konyhában. Ha nem fogsz játszani és utánam jössz, akkor nem ihatod meg."

2012. okt. 25. 13:39
 2/3 anonim ***** válasza:

Ki kéne deríteni, hogy miért csinálja ezt.

Valami miatt nem érzi magát biztonságban.

Egy jó pszichológus biztosan kideríti.

Családban minden ok amúgy? Apukával milyen a kapcsolata?

2012. okt. 25. 13:40
 3/3 anonim ***** válasza:
Jah, ez a zsarolás mindig az adott problémához kapcsolódjon! Vagyis ne olyan legyen, h pl. nem tv-zhet este, ha nem ebédel rendesen.
2012. okt. 25. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!