Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Amióta ovis a fiam, kezelhetet...

Amióta ovis a fiam, kezelhetetlen, hisztériás, folyamatosan bántja a hugát. Kikészültem, már nem szeretek vele lenni?!

Figyelt kérdés

4 éves lesz, oviban nem panaszkodnak rá. Ahogy itthon beteszi a lábát elképesztő amit művel. Őrjöng, hisztériázik semmiségeken (pl. mellé ült a testvére), kap pukit-ráfekszik, megharapja a hugát, hogy nem ad belőle egy darabot sem, ha elfordulok már megharapja, megüti játékokkal a hugát vagy fellőki, lényeg, hogy nem kicsi fájdalmat okoz neki.

Kérem szépen, magyarázok, 20jára már kiabálok, hogy hagyja abba. Semmi. Elegem van belőle, nem érzem jól magamat vele, folyton a veszekedés, könyörgés és ráadásul amióta ovis szó szerint visszapofázik, hogy csak nézek döbbenten. Rám nyújtja a nyelvét, lehülyéz,.......

Nézem én a szuperdadát, de nem segít.

Oviban semmi gond nincs, legalábbis nem szólnak, itthon pedig teljesen megveszett.

Még egy közértbe sem lehet vele már elmenni, annyira gáz az egész.

Mit csináljak? Mi lehet vele? Soha nem vigyázott rá senki, szerettem vele lenni, soha nincs háttérbe szorítva, sőőőőőőt.

De mostanában már gyomorremegésem van tőle, a visításától, a kiabálásától, a folyamatos hisztériától és az agressziójától.

2012. okt. 24. 20:17
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
52%
Még az is lehet, hogy csak a testvére van útban neki.:) Azért szeret elmenni otthonról, és azért tombol otthon.
2012. okt. 24. 20:38
 12/52 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld elbábozni a történetet! Mesélj mondjuk állatmesét: a nagyobb kutyus hogy bántja a kis pici kutyát. Az fél, szomorú, vond be a gyermeket, kapjon ő is bábot...ilyenkor mint ha nem ő, hanem a kutya mondaná ki helyette a gondolatait. Nem vagy feszült, ingerült, amit megérez rajtad? Mert ez frusztrálja. Nehéz, nehéz - de most alapozod meg, hogy nagyobb korában megtérüljön majd ez a befektetés.
2012. okt. 24. 20:38
 13/52 A kérdező kommentje:

Ilyeneket mondott múltkor, amikor hazaért:

"lenyisszantom a fejeteket"

és szemléltette.

Nem tudom, hogy milyen az ovis közösség, sok a cigány, és a 4-6 éves, mert vegyes csoport.

Báboztam is vele, erre azt mondta, hogy nem baj, hogy fáj neki, "üssük le"

Mondom, hogy fáj neki: "nem baj" ez a válasza.

Múltkor megmart arccal jött haza. Azt mondta, hogy a barátja volt, de majd meggyógyul.

A kicsi 20 hós.

És eddig szerette, utcán megállítottak, hogy de szép baba, eléállt a babakocsinak, hogy az ő testvére, nem adja.

Mostmeg.......

2012. okt. 24. 20:41
 14/52 A kérdező kommentje:
Gondoltam, hogy bemegyek az oviba érdeklődni, de a végén az jön le, hogy őket hibáztatom, nem szeretném ha bármiféle atrocitás érné emiatt.
2012. okt. 24. 20:44
 15/52 anonim ***** válasza:
Indítsd úgy a beszélgetést, hogy amikor te voltál óvodás, hogy ettél, kivel játszottál, ki volt a barátod, melyik kaját szeretted, kivel mentél haza, mi volt a kedvenc játékod. Ne kérdezz, hanem mesélj, s abba ő a maga módján be fog kapcsolódni! Imádják, ha anya mesél a saját gyermekkoráról. Milyen asztalok voltak, milyen játékok, melyik óvónénit miért szeretted, melyiktől féltél, miért szidtak meg...
2012. okt. 24. 20:44
 16/52 A kérdező kommentje:
És az a vicces, hogy amikor beteg volt vagy most a 4 napos ünnepek alatt, hogy a 3. naptól visszaáll a régi kisfiam, régi viselkedéssel. Aztán ovi és újrakezdődik.
2012. okt. 24. 20:45
 17/52 anonim ***** válasza:
Jaj, amit utólag írtál, az már kétségbeejtő. Hát sajnos, nem angyalok kerülnek be, pláne vegyes csoportba, kialakult, működő közösségbe kicsiket bepaterolni. De hát azt mondják, ez pedagógiailag milyen jó, meg milyen indokolt. Csak a tankönyvben leírt csoport, meg a valóság az köszönő viszonyban sincs egymással. Jelezni akkor érdemes, ha az óvónők a helyzetük magaslatán állnak.
2012. okt. 24. 20:47
 18/52 anonim ***** válasza:
Az nem normális dolog, hogy nem tudod, mi van az oviban. hogy lehet ez? Azt mondod, az apuka hozza-viszi. Őneki kéne akkor tudnia ezekről, mielőtt beadom a gyereket, lecsekkolom, milyen közeg, milyen személyiségek a nevelők, stb. Te hogyhogy még sosem nézted meg az ovis körülményeket? És hogyhogy nem konzultálsz az óvónénivel legalább telefonon, vagy hetente néhányszor személyesen?
2012. okt. 24. 20:51
 19/52 anonim ***** válasza:
100%
az én fiam is ilyen volt,nem azonnal hanem úgy 3 hónapja járt oviba és én visszamentem dolgozni,és utána jött ez ki,őt se kellett beszoktatni mert simán ment minden,de akkor itthon elkezdődött a galiba,földhöz vágta a játékait,rugdosott,hisztizett,toporzékolt mindenért,állandóan ordított semmi nem volt jó neki,hiába szeretgettem hiába ültem le vele játszani nem ment.aztán gondoltam egyet és kivettem 3 nap szabit,nem vittem oviba és a főzésen kívül nem csináltam semmit csak ő volt,sétáltunk,játszó-házaztunk,vonatoztunk,olvastunk építettünk,és ölelgettük imádtuk egymást,óráról órára lehetett látni,ahogy oldódik és változik vissza édes kis manóvá,a hét égére már semmi baja nem volt,aztán pár hét múlva mikor láttam megint kezdődik a feszkó 1 napot megint itthon maradtam és megint csak ő volt,ma már mondhatni nincs ezzel probléma.próbáld meg letenni a kicsit,és a lehető legkevesebbet foglalkozz most vele,ha tudod bizd másra most pár napig,és menjetek csak kettesben valamerre,érezze hogy visszakapta anyukáját.próbáld bevonni feladatokba,hogy érezze ő nagy neki kell a kicsinek megtanítani,mond hogy segítsen neki enni vagy inni,vagy meséljen neki,de a legfontosabb te és ő muszáj ezeket a kis köröket megtenni,hisz ők még kicsik,mi tudunk kezelni dolgokat ők még nem.a saját kis eszközeikkel lázadnak.légy vele türelmes,ha kell ezt percenként ismételgesd.
2012. okt. 24. 20:55
 20/52 anonim ***** válasza:
100%
Én elvinném pszichológushoz, ő biztosan kibogozza mi a baj. Mert a kisfiúban sok rejtett agresszió van.
2012. okt. 24. 21:02
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!