Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kihez forduljak kisfiam...

Kihez forduljak kisfiam alvászavarával?

Figyelt kérdés
Kisfiam 3 éves! az alvás sosem volt az erőssége... ehhez a 3 év alatt már hozzá szoktunk és úgy vagyunk vele egyszer majd csak jobb lesz! VISZONT! rendszeresen előforduló probléma nálunk hogyha napközben nem alszik és mondjuk elalszik 8 óra előtt, 1 óra alvás után csurom vizesen sírva ébred és minimum 10 perc mire megnyugszik! Dobálja magát, fel alá mászkál, lefekszik-felül, feláll...stb...szóval szenved valami miatt! ez óramű pontossággal működik minden ilyen esetben! Ha itthon alszik, ha a nagyszülőknél... ha napközben alszik és 10 után alszik el akkor is sokszor van fent de mint már mondtam ebbe már belenyugodtunk... ebben tud valaki segíteni? járt már valaki így? kell aggódnom vagy ez is talán elmúlik egyszer? Forduljak szakértőhöz? De hova...?
2012. okt. 23. 20:57
 1/6 anonim ***** válasza:

A Madarász Kórházban van alvásambulancia. Kell 1 beutaló a háziorvostól + időpontot kell kérni. Nagyon ügyes, öreg róka a doktornéni. Szerintem érdemes felkeresni.

A doktornő: dr. Gál Éva

[link]

2012. okt. 23. 21:02
 2/6 anonim ***** válasza:

Kétéves kisfiam nagyon hasonló. Éjjel még mindig sokszor felébred, minimum 3x. Napközben is egy óra alvás után ébred, majd további egy órát még lehúz. És igen, ha nappal nem alszik, Ő is elájul 8kor, viszont nem sokkal azután sírva felébred.

Nekem annyival könnyebb, hogy még szopizik, így pillanatok alatt meg tudom nyugtatni és vissza tudom altatni. 8 hónapos kora óta (amikor a fogzás elkezdődött) csinálja ezt.

2012. okt. 23. 21:03
 3/6 anonim ***** válasza:
A bölcsiben, oviban, ahova jár kell legyen pszichológus. Először is hozzá fordulj szerintem, esetleg ő átbvaigazít. Vagy az ovónéni, vagy a háziorvos.
2012. okt. 23. 21:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Nálunk az alvási nehézségek 4 és fél hónaposan kezdődött, és ez tart a mai napig! (Augusztusban töltötte a 3at!) Ehhez társul az említett felébredés! Nagyon rossz látni hogy valami miatt szenved és nem tudom megnyugtatni, csak nagyon lassan! Mintha még aludna, de nyitott szemmel futkos fel alá, és azt hajtogatja hogy Anya, anya! illetve minden kérdésre a nem a válasz... ijesztő! :(
2012. okt. 23. 21:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Pavor nocturnus,a kisfiamnál is ennyi idősen volt a legkifejezettebb,aztán az idegrendszer érésével elmúlik,mára 6 éves és szinte már soha nincsen.

Kiegyensúlyozott,jó körülmények között élő gyerekek is produkálják,ha késő délután még volt valamilyen pörgős program,túlfáradtak,vagy éppen lázasak,betegek akkor méginkább előjön .

Voltunk ezzel gyermekpszichiátrián ,ottmegnyugtattak,hogy ez egy gyakori jelenség,semmi kórosat nem jelent,bár ilyesztő.

2012. okt. 23. 21:14
 6/6 A kérdező kommentje:
Utána olvastam, köszönöm! Mintha rólunk írták volna! Köszönöm megnyugodtam kicsit! :)
2012. okt. 23. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!