Mit tennétek a helyemben? Kisfiam 4 éves. Az elmúlt időben, iszonyatosan rossz, szófogadatlan, felesel, és ha valami nem tetszik neki, akkor üt vág.
mennyi ideig áll a sarokban? és a lakás mely pontján van? Tehát lát téged közben?
Esetleg ha ez nem használ akkor a játékait próbáld meg elvenni egy időre.
Nálunk csak ritkán vannak büntis percek, de a dobálásról semmivel nem tudtam leszoktatni. Még fenékre veréssel sem.. úgyhogy ritkán én is csődöt mondok.
Amikor rámüt a kisfiam én erősen megfogom a kezét és nagyon határozottan rászólók, nyomatékosan. Ha kell többször is.
Ma pl. rámköpte a rágóját amit soha még nem csinált. Nem volt hajlandó kidobni a kukába, ezért becsuktam a szobájába.. már akkor ordított hogy nem akarja, amikor a szoba felé mentünk.
Az én gyerekem nagyon lelkis, tehát megviseli ha rászólók erősen vagy büntetést kap.
Csak türelem.... de a tekintély és a következetesség csodákra képes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!