2 -2,5 éves gyerektekröl meséljetek büszkélkedjetek mit tud amire igen büszke vagy?
én kislányom beszél végre :):) imádom ahogy összerakja a mondatokat.
12 alapszint meg fel tud ismerni
10 ig elszámol(ha olyanja van )
pá mondókát tud mondani (bár van hogy szavakat kihagy belőle)
imádom ahogy a popóját rázza zenére:D
Csak kiragadok pár dolgot, amire tényleg büszke vagyok. :)
Szinte mindig mondja, hogy köszönöm szépen, ha kap valamit, és hogy sorry, amikor indokolt.
10-ig számol magyarul, 12-ig hollandul. :)
Rengeteget énekel, de azért a szöveg még nem tökéletes (pl. "hoppáliska" hopp Juliska helyett).
Szerető és gondoskodó a nála kisebbekkel.
Nagyon jó a memóriája, pl. ha tudja, hogy valami elfogyott otthon, akkor a következő boltba menetkor eszébe jut és szól, akár 1-2 nappal később is. (Pl. sonka vagy joghurt, tehát amivel közvetlenül találkozik és ismeri, nem olyasmi, hogy olaj vagy liszt.)
Most így ennyi jutott eszembe. Ha beugrik még valami, megírom. :)
Szabad egy pici off-ot? :)
Egyrészt szeretném jelezni, hogy végre egy kérdés, ahova nem extrém, nem létező túlzásokat beképzelten író szülőktől olvasni, hanem életkori sajátosságra jellemző képességekről, sőt, hogy mindennek, apróbb-nagyobb eredménynek is tudnak örülni a beírók. :)
"Hoppáliská"-ra: 6 év alatt a picuroknak inkább a ritmus fontos a mondókákban, versikékben. :) Így hát nemigen figyelnek azok szövegére, sőt, ha értik is az adott részt, játékosan átköltik a nekik tetszőre, azaz kreatívak. Tehát javaslom, inkább örülj ennek, ne szomorkodj ezen, kedves beíró. :) Ez pont így van rendjén, sőt, hasznos is -a fejlődésére nézve, ha hagyják- ez a fajta megnyilvánulása a kisgyermekeknek! :)
Alapszínek:
ilyen apró fogalmazásbeli hibába nem értem, minek kellett belekötnie az illetőnek... :S Bár igaza van, de csak részben; legalább ne okoskodott volna, mivel a színelmélet szerint legalább kétféle csoportosítása van az alapszíneknek. Amit írt, az az egyik verzió. A másik 3-as felosztás, amit a számítástechnikában alkalmaznak: vörös, zöld, kék!
(Sőt, a színkeverés részben más eredményt ad FÉNYnyalábok keverése során, és mást pl. festékanyag során! Pl. citromsárga és kék keverése zöldet ad - FESTÉKEK esetén! De nem a fény esetén.)
A lényeg mégis az, hogy felesleges volt neki belekötnie ilyen -a kérdés szempontjából- lényegtelen momentumba! Ráadásul félmegoldással kötött bele... :S
Én is nagyon büszke vagyok a lányomra, épp kettő és fél.
Kb. 15 hónaposan kezdett el beszélni, most szépen, választékosan és tisztán beszél. Rengeteg mondókát tud, és nagyon szépen énekel, a bölcsiben már szóltak, hogy jó lenne a zenei vonalat fejleszteni. (Csak 2 hónapja kezdte, már küldenék oviba.) De szépen rajzol, felismerhető az emberábrázolás, a napocska, virág és kígyóvonal. Imád gyöngyöt fűzni, és pötyizni, igazi művész lélek. Még nem volt 2 éves amikor szobatiszta lett.
5-6 színt ismer fel biztonsággal, 10 ig számol, pár autó márkát felismer - az 5 éves bátyjának köszönhetően.
Csak csodababának hívjuk, mert a lombikos fiunk után, meglepetésként jött.
A viszonyítási alap itt nyilván a fiam, aki nagyon okos, logikusan gondolkodik, nagyon hamar megjegyez mindent, (pl. 3 évesen a török és a tehenek-et, 3 olvasat után már mondta, most 5 éves - az öreg néne őzikéjét, hibátlanul elmondja, úgy hogy pár napja kb. háromszor megnézte-hallgatta a diát.) de nem lehet az asztalhoz ültetni, hogy 10 percet valamivel foglalkozzon. Két éves múlt amikor elkezdett beszélni, és kettő fél volt amikor szobatiszta lett.
Ennek ellenére mindkét gyerekemre nagyon büszke vagyok ... és köszönöm a lehetőséget, hogy el is dicsekedhettem vele! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!