Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az normális, ha egy 2.5 éves...

Az normális, ha egy 2.5 éves gyerek állandóan rohan, szalad, ugrál, beszél folyamatosan! , és soha nem fárad el? És egy dologra max 5 percig tud figyelni?

Figyelt kérdés
Utálja a korlátokat,mindig pörög!Sokszor szófogadatlan.Keressek orvost?Járunk zenés foglalkozásra,az összes gyerek azt csinálja,amit kell csak az enyém nem :(.....szégyellem.Valami gond lenne vele?

2012. okt. 18. 13:26
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Félelemérzete van.Öltözködésnél soha nem volt gond,mostanában kezdte el,hogy nem azt akarja felvenni,amit....

Enni nagyon szépen eszik,de elunja,és nekem kell etetnem...nem válogatós,egész nap enne és bármit...kivéve gyümölcsöt.

2012. okt. 18. 14:56
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális. Az ellenkező végletnél aggódnék.
2012. okt. 21. 14:16
 13/17 anonim ***** válasza:
Akkor én is megnyugodtam... :) Mintha a saját gyerekemről olvastam volna - a nagyik aggódnak is... :)))
2012. okt. 21. 16:14
 14/17 anonim ***** válasza:
48%
Az ha túlpörög, túl eleven egy gyerek pont annyira adhat okot az aggodalomra,mintha túl nyugodt lenne. A saját megnyugtatásod és a gyermeked későbbi kudarc nélküli iskola kezdése miatt én mindenképp szakemberhez fordulnék. Első körben ajánlanék számodra egy gyógypedagógust, akivel TSMT terápiában részesülhettek. Ez egy szenzoros torna, ami nagy segítség, az izgága, pörgős vagy éppen öntörvényű gyerekeknek a korlátok beméréséhez. Keress rá a neten pl. a www.bhrg.hu oldalon sok a hasznos info.
2012. okt. 22. 15:36
 15/17 anonim ***** válasza:
Tomból a dackorszak fárasztó időszak de attól hogy kikiáltatod hiperaktivnak te nem lesz kipihentebb.
2013. márc. 16. 22:40
 16/17 anonim válasza:
Szia.Hát én nem vagyok orvos csak 2hiperaktiv és figyelemzavaros vagyis ADHD-s gyerek anyukája.De ismerősök a tünetek.Sajnállak mi nagyon megszenvedjük nem egyszerü az ilyen gyermek:)5éves kora előtt nem csinálnak semmit de utánna hajrá minnél hamarabb vidd szakemberhez tornára fejlesztésekre mert az iskola kemény dió.A fiam 14éves 5iskolát váltottunk rengeteg kudarc és idegesség mert nem tud megülni és figyelni.Nemrég kerültünk kis létszámu általánosba.
2014. jan. 13. 21:45
 17/17 anonim ***** válasza:
Mintha az enyém lenne. Valamit tudsz mondani? Azóta mi történt a gyerekkel? Milyen irányba változott? Elkezdtünk tsmt-re járni
2022. nov. 24. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!