Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elmex gyermekfogkrém lenyelése?

Elmex gyermekfogkrém lenyelése?

Figyelt kérdés

15 hónapos gyereknél nagy gond ha lenyeli?

Rettentő picit rakunk rá, de akarva - akaratlanul is lenyeli.

Próbáltam rávezetni, hogyha fogmosáskor víz van a szájába, akkor "öblögessen" és köpje ki.. ennek az lett a vége, hogy laza 1 hete mindent kiköp, ami folyadék.

2012. okt. 14. 20:26
 1/6 gelazso ***** válasza:
semmi baj ha nyel egy kicsit, ne öblitsen. ezek nem ártanak a kicsinek
2012. okt. 14. 20:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha egy picit lenyel belőle nem baj, mert ezek a gyerekfogkrémek csökkentett fluoridtartalmúak, de ha nagyon nem megy az öblítés(kicsi még, az én fiam is 2 éves kora után tanulta meg)használj inkább olyat, amiben xilit van fluorid helyett pl.Nenedent Üdv:fogorvosasszisztens anyuka
2012. okt. 14. 21:55
 3/6 anonim ***** válasza:
47%
Kedves fogorvosasszisztens anyuka! A xilit nem a fluorid helyett van benne, hanem az egy édesítőszer - ezt azért illene tudni...
2012. okt. 15. 13:19
 4/6 anonim ***** válasza:
41%
Kb. másfél éves koráig Nenedent fluoridmentes fogkrémet vettem kisfiamnak, azóta viszont áttértünk mi is normál gyerekfogkrémre, Homéodentet vettem egy ideig (homeopátiás), majd 2 éves korától kezdve Signal 2-6-osat használunk.
2012. okt. 15. 13:23
 5/6 anonim ***** válasza:
A xilit valóban édesítőszer, ezen kívül megakadályozza, hogy a baktériumok megtapadjanak a fogak felszínén, és csökkenti a baktériumok savtermelését is. Ez mérsékli a fogszuvasodást, ráadásul a xilit az ásványi anyagok fogzománcba történő visszaépülését is segíti. Ezért teszik bele a kicsiknek való fogkrémbe, nem az édesítő hatása miatt!
2012. okt. 15. 23:02
 6/6 anonim válasza:

Mielőtt gyermekfogrémet választunk, fordítsuk meg a tubust és olvassuk el, mi van benne:

propilén glikol: [link]

titánium dioxid: [link]

sodium lauroyl sarsocinate: [link]

és a többi..

Én olyan fogkrémet használok, amit megehet a gyerek, nincs benne olyan anyag, amiről nem tudnám, micsoda.

Urtekram a neve és a Fittbabán vettem.

2014. febr. 6. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!