Meddig nézhető el, ha egy kisgyerek nem köszön mindig mindenkinek, amikor/akinek kellene?
Szerintem kisiskolás korban már illik köszsönni. Egy ovisank mindenki elnézni, ha nem vagy nemmegfelelő kifejezéssel köszön néha. Ilyenkor az ember különösebb kioktatás nélkül kijavítja vagy "előmondja" a köszönést. Én úgy szoktam a háromévesemmel,ha pl bemegyünk egy boltba,mielőtt belépünk, súgok neki, hogy "csókolom", aztán belépve köszönök,hogy jó napot kívánok. Ha ő ennek ellenére sem köszön, akr megjegyzem, hogy "nem hallom, hogy köszöntél volna", de nem állunk az ajtóban addig, amíg nem köszönt. Nem akarom, hogy gátlásai legyenek köszönés-ügyben, de elnézni se akarom a végtelenségig, hogy hol köszön, hol nem.
Szerintem egyébként a nem köszönő gyerekek inkább gátlásosak, félénkek, mint bunkók. Ők is tudják, hogy kösznni kéne, csak valahogy nem mernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!