Éjszakai köhögésre mit adjak neki?
Figyelt kérdés
Kislányom 2 éves, és nappal alig köhög, csak az éjszakák elviselhetetlenek. (száraz köhögés) Nincs láza, orra is csak kicsit folyik. Van valamilyen vény nélkül kapható gyógyszer erre, vagy el kell vinnem orvoshoz?2012. okt. 12. 20:23
1/7 anonim válasza:
Szerintem menj el dokihoz és kérjél receptet Sinecodról. ez kimondottan száraz köhögésre van és nagyon jó. nem drága, és nagyon sokáig eláll.
2/7 anonim válasza:
Stodalt.5 éve semmi mást nem használok.Mikor a gyerekek így köhögnek,ahogy te is írod,adok 5!!!!! lm-t és utána EGYET SEM köhintenek.Durva,de így van.A nurofenes fecskendőbe szívom fel,a kicsi másfél éves ő csak 4,5 lm-t kap.Pont múltkor köhögött a lányom,valami félelmetes pocsékul,vártam,hátha múlik magától,na a végén úgy köhögött,majdnem hányt,gyorsan Stodal,5 ml,akár hiszitek,akár nem,onnanstól 1et sem köhögött.És ez mindig így van:)
Ami a tárolását illeti,megkérdeztem több gyógyszerészt meg a gyerekorvost, hűtőben tárolva simán használható,míg el nem fogy.Persze ha látszik,érződik h romlott,ki kell dobni,de ha nem habos és nem büdös,akkor jó.Én max 1 évig használom.
3/7 anonim válasza:
A Stodal homeopátiás szer. Kinek jó, kinek nem. Én egy hétig adtam a fiamnak és csak rosszabb lett. Aztán a doki írt Sinecod-ot, már első éjjel fele annyit köhögött, addig meg nem aludt senki egész éjjel. Aztán ha kezd felszakadni neki, akkor kell köptető.
4/7 anonim válasza:
Köhögő gyereknek nappalra köptetőt adunk, éjszakára köhögés csillapítót (köptetőt lefekvés előtt 6 órával adunk utoljára, köhögés csillapítót lefekvés előtt 1 órával). Nappal köhöghet, és oldani is kell a lerakódott váladékot, nehogy tüdőgyulladás legyen a vége, de éjszakára tilos köptetőt adni, nehogy a felköhögött nyáktól megfulladjon a gyermek. Éjszakára ezért adunk köhögés csillapítót, illetve hogy rendesen ki tudja magát pihenni... A gyógyszertárban segítenek, melyik márka a legmegfelelőbb a gyermeked számára.
5/7 anonim válasza:
utolsó jól írta. De ha már egy éjjelt végigköhögött, akkor mutasd meg orvosnak. Fordulhat hirtelen rosszabbra aztán mehetsz az ügyeletre vele. A váladék meg befelé is folyhat, a doki szerint a fele kifolyik az orrán, fele meg hátra a garatba!!
6/7 A kérdező kommentje:
egyébként van itthon sinecodom, csak mivel az receptköteles, nem tudom be merjem e adni orvos tudta nélkül? holott legutóbb is használt neki.
2012. okt. 13. 13:14
7/7 anonim válasza:
hétvégére adnék neki, hétfőn pedig megmutatnám orvosnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!