Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Igazuk van a bölcsis gondozónő...

Igazuk van a bölcsis gondozónőknek?

Figyelt kérdés

Pár napot járt csak a 22 hónapos gyerekem a bölcsibe szeptember elején, aztán 1,5 hét kihagyás, mert kórházba kerültünk. Utána megint 3 napot járt, és azóta, két hete itthon vagyunk, mert beteg volt. Hétfőn mennénk. Ma azt mondták a gondozónők, hogy nem mehetek be vele, csak adjam be és tűnjek el.

Indok: Legyek tekintettel a többi gyerekre, akinek már nincsenek ott a szülei.

De pld a héten még beszoktatás van. Ez most olyan lenne, mintha jövő héten is lenne egy beszoktatás, csak nem teljesen új gyerekkel, hanem az enyémmel, aki összesen kb 5 napot volt eddig, és azt is igazából végigsírta.

Mi a véleményetek?

2012. okt. 11. 22:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Én nem hagynám magam, ilyen nincs. Keress másik bölcsit, ha tudzs.
2012. okt. 12. 07:42
 12/15 anonim ***** válasza:
mi tavaly az ovival jártunk így, 2* 1,5 óra volt a "beszoktatás". a vége az lett, h az ovi közelébe nem tudtam vinni a fiamat, annyira ordított, gyűlölte, nem tudott beszokni, plusz állandóan beteg volt, minden szirsz@rt elkapott. elegem lett, 2,5 hónap után kiirattam, mikor az óvónő közölte, h ennyi idő alatt már meg kellett volna, h törjön a lelke!! és kikapta a kezemből a síró gyerekemet. köpni- nyelni nem tudtam. a férjem győzött meg, h ne kínozzam a gyereket. nem járt közösségbe, 3 évig éjjel-nappal velünk volt, hatalmas stressz ez neki, ebben a formában. meggyőzött, itthon maradtam vele tavaszig, akkor kerestünk másik ovit. láss csodát, imádja. 1,5 hónap beszoktatás volt a nyári szünetben, minden nap vittem, ismerte a gyerekeket, összebarátkozott az óvónőkkel. semmi gondja, örömmel megy és egész nap jól érzi magát és nekem ez a legfontosabb :))
2012. okt. 12. 08:28
 13/15 anonim ***** válasza:
Ez nem normális hozzáállás, keressetek másik bölcsit... Én óvodában dolgozok ugyan, de még ott is annyi a beszoktatási idő, amennyit az adott GYEREK igényel...
2012. okt. 12. 08:49
 14/15 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat.

Én már dolgozom 4 órában. Anyukám lenne a beszoktató, mert már nincs szabadságom.

Bölcsit nem tudunk váltani, mert telítve a létszám a kerületben.

Nekünk csoport váltás is jó lenne, mert másik csoportban emberibbek a gondozónők.

Képzeljétek el, hogy anyuval ültünk az öltözőben és miközben azt hallottuk, hogy a gyerekem az ájulásig sírt odabent, addig a másik csoportból kijött egy gondozónéni és egy anyuka, és a gondozónő a következőket mondta az anyukának: " anyuka, bármikor jöhetsz, bejöhetsz, itt lehetsz a gyerek mellett, akkor jössz-mész, ahogy-amikor jónak látod"

Anyámmal meg ledöbbenve hallgattuk ezt, miközben a lányom üvölt bent.

Egyébként anyukám is 30 évig óvodában dolgozott, és a kórház utáni beszoktatás utáni mizériánál megmondta a véleményét a vezetőnek és a gondozónőnek, volt egy kis vita. Valszeg emiatt ilyen gennyládák velünk. És mivel szükség van a bölcsödei helyre (vissza kell mennem nemsoká 8 órába), így nyelünk...

2012. okt. 12. 13:05
 15/15 anonim ***** válasza:
Azt mondták visszaesés lenne, ha ottmaradnál vele? Miért abban az 5 napban amikor járt ott voltál vele? Töltött már valamennyi időt nélküled a bölcsiben? Mert ha már eljutott oda, hogy nélküled volt pár órát, akkor természetesen nem szabad "előlről kezdeni" az egészet.
2012. okt. 12. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!