Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Igazuk van a bölcsis gondozónő...

Igazuk van a bölcsis gondozónőknek?

Figyelt kérdés

Pár napot járt csak a 22 hónapos gyerekem a bölcsibe szeptember elején, aztán 1,5 hét kihagyás, mert kórházba kerültünk. Utána megint 3 napot járt, és azóta, két hete itthon vagyunk, mert beteg volt. Hétfőn mennénk. Ma azt mondták a gondozónők, hogy nem mehetek be vele, csak adjam be és tűnjek el.

Indok: Legyek tekintettel a többi gyerekre, akinek már nincsenek ott a szülei.

De pld a héten még beszoktatás van. Ez most olyan lenne, mintha jövő héten is lenne egy beszoktatás, csak nem teljesen új gyerekkel, hanem az enyémmel, aki összesen kb 5 napot volt eddig, és azt is igazából végigsírta.

Mi a véleményetek?

2012. okt. 11. 22:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%

Én nem hagynám ott, mondhat bárki, amit akar, ilyen feltételekkel, amiket leírtál - pár napot járt össze-vissza - még nem szokott be a bölcsibe!

A bölcsis gyerek még pici, nem lehet ilyen hirtelen elszakítani az anyukájától. Lehet, hogy papíron már régóta bölcsis, de valójában alig volt pár napot ott...

2012. okt. 11. 22:35
 2/15 anonim ***** válasza:
65%
Szemetek.
2012. okt. 11. 22:35
 3/15 A kérdező kommentje:

De nem is akarnék ott lenni végig, csak kb fél órát, míg kicsit megnyugszik.

Múltkor kórház után mikor vittem, nagyon sírt, akkor is kikapták a kezemből, de kivertem a balhét a vezetőnél, és így bemehettem a reggeli idejére két napig. De amúgy a vezető is egy követ fúj ezekkel a gondozónőkkel.

2012. okt. 11. 22:39
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Áááá, dehogy hagynám, sőt én lehet otthon maradnék vele az oviig. Lehet ő nagyon érzékeny nem egyformák a gyerekek. Ő még nagyon pici.
2012. okt. 11. 22:41
 5/15 anonim ***** válasza:
Szegénykém :( Ne hagyd, nincs igazuk! Neki is kell az idő, az átállás, azt megértenie, hogy anya nem hagyja ott örökre. És ehhez idő kell, ezért van beszoktatás. Meg kellene érteniük, hogy önhibátokon kívűl ez most lehetséges és nem lehet drasztikusan ezt megtenni.
2012. okt. 11. 22:50
 6/15 A kérdező kommentje:

Ők azt mondják még, hogy pár napot járt már, és az visszafejlődés lenne, ha most ott maradnék.

Szerdán anyu bement a gyerekkel, mert ebédet kellett befizetni, a lányzó meg mikor meglátta, hogy a bölcsibe mennek be, elkezdett sírni:-(

Hát hogy adjam ki a kezeim közül nyugodt szívvel?

Ja, és azt mondta a gondozónő, ha bármelyik szülő leskelődik és észreveszi, odaadja neki a gyereket, hogy vigye haza. Ez normális?

2012. okt. 11. 22:53
 7/15 anonim ***** válasza:
A bölcsis részhez nem tudok hozzá szólni,csak a kifogásukra kommentálnék.A fiammal szeptemberben kezdtük az ovit.Egyedül én voltam ott szülő,mert csak mi kezdtünk.Azóta volt mégegy beszoktatás egy kislánnyal és jön még 3 kiscsoportos.Tehát 5X van beszoktatás a mi csoportunkba és 5X vannak kitéve a gyerekekek annak hogy valakinek az anyukája is ott van.Na bumm.Mi van akkor.Mellesleg amíg ott voltam a gyerekek is odajöttek hozzám,beszélgettek velem.Egyáltalán nem zavartam őket.Mondjuk ez ovi,de nem mindegy egy évben hányszor van beszoktatás?Szerintem nem a gyerekeket zavarod,hanem a kedves gondozónőket.Sajnálom a kicsidet és nem irigylem a helyzeted :-(
2012. okt. 11. 22:56
 8/15 A kérdező kommentje:

Kedves 7-es. Nagyon jól összefoglaltad. Ezt próbáltam nekik elmondani, hogy ezer beszoktatás volt, mit számít még egy két nap. De szó szerint se sem sz.rták.

Ráadásul a gyerekek legtöbbje kedvel engem. Némelyik oda is rohan hozzám nevetve, mikor meglátnak, mert mindenkihez volt egy-két jó szavam...

2012. okt. 11. 22:59
 9/15 anonim ***** válasza:
én a helyedben úgy ott hagynám a bölcsit, mint annak a rendje! A kicsi éjjel-nappal veled volt, még jó, hogy nehéz neki... Nem szabadna így hozzá állniuk, maradandó lelki sérülést is okozhatnak a kicsiben! Keress jobb bölcsit, vagy ha vásárolni mentek, és van gyermek megőrző, és érdekli a dolog, hagyd ott egy fél órára, amíg leköti a sok érdekesség (nem tudom, hogy van e korhatár a gyermek megőrzőkre, én külföldön élek, egészen apró gyermekeket is bent hagynak)
2012. okt. 12. 01:00
 10/15 anonim ***** válasza:

MOndj egyszerűen nemet.

Amikor az enyém szokott be, akkor volt egy kicsi, akit ugyanígy otthagytak (mondjuk őt muszáj volt, mert az anyjának már mennie kellett dolgozni), 2 hétig minden nap csak egy csomót sírt, és lógott a gondozónéni ölében. Az összes többi gyereket nagyon zavarta. Az meg, hogy ott ültem a gyerekemmel, senkit nem zavart:)

Ne hagyd magad, mondd, hogy most indul nálatok a beszoktatás, és te maradsz, ha tetszik, ha nem. Mivel mást is szoktatnak, így a te lányodra nyilván nem marad annyi idejük, amennyi kellene.

2012. okt. 12. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!