Van köztünk aki bevállalós volt és levette gyerekéről alvásnál a pelenkát annak ellenére hogy az nem volt száraz soha?
23 hónapos lesz a lányom, 4 hónapja szobatiszta. De alváskor még mindi bepisil.
Merjek rá vállakozni,hogy leveszem a pelust,
Nem fogja kudarcként megélni ha bepisil?
Nálunk így volt, de kicsit más paraméterekkel.
A lányom elmúlt már 3 éves, egyik nap közölte, hogy nem kell neki éjjelre a pelus. Mondtam, ok, de mivel minden reggel dugig volt pisivel, mondtam neki, várjon, amúgy beszerzek vízhatlan lepedőt. Két nap múlva levettük, és nulla baleset volt, kiderült, hogy reggelente pisilt bele, mert ugye "minek kimenni, ha rajta a pelus".
Másik gyerekemmel is megvártam amíg szólt, hogy nem akarja, olyan 30 hónapos volt ekkor.
Én nem venném le a 23 hónaposról, hacsak nem ő kéri, de Te tudod. Esetleg, ha megbeszéled vele, hogy szeretné-e és igent mond, akkor talán, de én nem forszíroznám ezt, még kicsi, és nincs hova rohanni.
Minél inkább ő érett a döntésre, annál zökkenőmentesebben megy ez az egész, legalábbis nekem két gyerek után ez a tapasztalatom.
A kisfiam 2 éves lesz a hónap végén, nappalra 20 hónapos kora óta szobatiszta. A déli alvásokhoz már a júniusi nagy melegben sem adtam rá pelust, soha nem pisilt be. Éjszakára viszont még van pelenkája, bár többször előfordult, hogy száraz pelussal ébredtünk.
Viszont sokkal többször van tele, már hajnalban is (ekkor issza a reggeli tejet), ki is kell cserélnem, olyan pisis. Én még várok, bár már nekem is mondták, hogy ha nem adnék rá, tuti nem pisilne be. De nem szeretném, hogy esetleg egy bepisilés miatt rosszul érezze magát.
A kisfiam 26 hónapos kora óta szobatiszta, rá két hónapra éjszakára is szobatiszta lett.
Nyugodtan vedd le róla a pelust, nem lesz baj. Én azt csináltam, hogy a kiságyára a lepedő alá fóliát tettem és ha mégis nagy baj történne, nem ázik át minden. Az is jó ötlet volt, hogy estére harisnyát adtam rá és ettől olyan érzése lett, hogy rajta van a pelus. Télen persze ez kevés.
Szerintem még ne vedd le.
32 hónapos a lányom. Már ő kérte, hogy bugyiban aludjon, annak ellenére, hogy a pelus mindig tele van.
És bepisilt... tegnap is, meg ma éjjel is... Ő álmában szokott pisilni. Gondoltam, hátha, ha tudja, hogy nincs rajta, akkor mondjuk felkel, vagy visszatartja, de nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!