Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiamnak a nevelési tanácsad...

Kisfiamnak a nevelési tanácsadóban kapott szakvéleményén az szerepelt, hogy "idegrendszeri éretlenség, figyelmi probléma sejthető, csoportlétszámban két főnek számít" járt volna az ovitól fejlesztés nekünk?

Figyelt kérdés

Most két év után iskola előtt megyünk vissza a nevelési tanácsadóba .

Amikor megkapták az oviban annak idején a nevelési tanácsadóból a szakvéleméynt,akkor az óvodai fejlesztőpedagógus azt mondta rá,hogy nem jár fejlesztés,mert nincs ráírva a papírra ,hogy neki foglalkoznia kell a fiamaml.

Most mégis az óvónők állandóan azt kérdezgetik tőlem,hogy ahová magánúton viszem a fiamat fejlesztésre ott mit mondanak róla iskolaérettségi szempontból.

Érdekes ,hogy annak idején azt modták,hogy nem kell neki semmilyen fejlesztés,nem kaphatott az oviban fejlesztést,most pedig ,hogy tudják ,hogy folyamtosan járattam magánúton évekig mégis ettől akarnak függővé tenni bármit is...

2012. okt. 6. 15:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

én értem, hogy haragszom az ovira, de bevallom, én meg téged nem értelek.

pont az ellentéte van annak amit te gondolsz. nem az ovi dolga a problémás gyerek "meggyógyítása", Te vagy az anyukája, ez a te dolgod!

és menni kell és utána járni mindennek és nem azt mondani, hogy iskola előtt nézzenek a fiamra, mert persze, hogy elküldenek, ilyenekre nincs idejük.

azt kell mondani, hogy probléma van a fiammal, kérek időpontot! és akkor adnak!

én 2 évesen vittem a fiamat pszichiáterhez, akkor még óvodás se volt, nem volt senki aki segíteni tudott.

pár nap alatt utána jártam hova kell vinni a problémájával, majd vittem 2 féle fejlesztésre és persze utána olvastam mindennek és én is fejlesztettem itthon!

ennek az lett az eredménye, hogy most kezdi az ovit és minden fejlesztést befejezhetünk :)

hidd el, nem mástól kell várni a segítséget ha a fiadról van szó, neked kell addig menned míg meg nem kapja azt amire szüksége van!

2012. okt. 6. 20:39
 12/15 anonim ***** válasza:
# 11-nek igaza van, nekem egy gyermekpszichiáter mondta, hogy "Igaza van anyuka, de nem lesz könnyű! Menjen, és addig verje az asztalt, amíg ki nem harcolja, ami jár a gyereknek!"
2012. okt. 6. 20:48
 13/15 A kérdező kommentje:

"hidd el, nem mástól kell várni a segítséget ha a fiadról van szó, neked kell addig menned míg meg nem kapja azt amire szüksége van!"

Amint végeztünk két éve a nevelési tanácsadóban és nyilvánvaló lett,hogy nem kapunk az ovi által fejlesztést én azonnal utánajártam a lehetőségeknek,hetente 3 X hordom TSMT terapeutához és gyógypedagógushoz magánúton,itthon is rengetetegt foglakozom vele,az eredmény bámulatos .

A problémát abban látom,hogy azokkal a gyerekekkel mi történik akik szintén eljutnak a nevelési tanácsadóba ,majd az anyukájuk elhiszi amit mondanak,hogy nem kell semmiféle fejlesztés szigorral rendbejön a figyelemzavar,hiperaktivitás ,én ebben látom a problémát,hogyha már együttműködöm fél éven keresztül eljárunk heti töb alkalommal a nevelési tanácsadóba a pszichológushoz ,akkor a végén korrekt tájékoztatást és útmutatást várnék el,hiszen akkor mire is van az intézmény ,ha nem arra,hogy irányt mutassnak a kétségbeesett szülőnek ,hogy hogyan tud segíteni a gyermekének hatékonyan.

Nagy felhajtás volt semmiért,aztán magamra maradtam semmiféle útmutatás nélkül,én így éreztem,de szerencsére nem olyan típusú szülő vagyok aki belenyugodott volna abba,hogy nem tehetek semmit,hogy a gyermekem képes legyen jobban együttműködni,beilleszkedni.

2012. okt. 6. 22:03
 14/15 anonim ***** válasza:

Nézd, tény, hogy gyerekek százai, ezrei maradnak diagnosztizálatlanul, fejlesztés nélkül, mert sokszor ha jelez is az óvoda, iskola, a szülő inkább homokba dugja a fejét, és közli, hogy "nincs az én gyerekemmel semmi gond".

Tény, hogy egyre több a problémás gyerkőc, és kifinomultabb a diagnosztika is - akire eddig azt mondták, hogy "rossz", arra most már azt is meg tudják mondani, hogy miért.

Az intézmények fejlesztési kerete nagyon-nagyon minimális, és rengeteg gyereket kell fejleszteni, ráadásul úgy, hogy nincs is meg hozzá a szakértelmük. Most "magunk között" mondom, hogy hiába kapja a lányom a heti 4 óra fejlesztést, ha ez egy általános gyógypedagógiai fejlesztés, és neki nem arra van szüksége. A gyp-asszisztens sokkal többet ér, de azt is az ovi vetette fel, hogy legyen, nekik is könnyebbséget jelent, ha nem lett volna a lányom mellett már eleve, akkor valószínűleg a bizottság sem írja elő, mert tudják, hogy erre nagyon sok helyen nincs lehetőség.

Speciális intézményekben van nagyobb fejlesztési lehetőség, de ide csak a súlyosabb eseteket viszik. A bizottságok ezt is figyelembe veszik, hogy nem írnak elő olyat az intézményeknek, amit nem tudnak teljesíteni, pénz- és szakemberhiány miatt. Ha így tennének, azzal óriási többletterhet rónának az intézményekre, ami senkinek sem jó!

Szóval muszáj a szülőnek kézbe venni a dolgokat: nekem a bizottságnál is írtak elő olyan fejlesztést, hogy "lehetőség szerint", vagyis rám bízták, hogy elhordom vagy sem. Én elhordom, a saját és a gyermekem jól felfogott érdekében. Hasonló a helyzet az iskolával: ott is egyből azt nézték, hogy heti hány óra fejlesztést kell biztosítaniuk, mert ennek függvényében döntenek arról, hogy felveszik-e vagy sem. Meg is mondták, hogy olyan "terhet" nem vállalnak magukra, amit nem tudnak felvállalni. (Szerencsére úgy néz ki, hogy annyit, amennyit kell, tudnak biztosítani.)

2012. okt. 6. 22:18
 15/15 A kérdező kommentje:

Igen pontosan így van ahogy írod.

Talán mi is jobban jártunk azzal,hogy magánúton járunk fejlesztésre ,mert hallottam ,hogy általában intézményi keretek közt a fejlesztés minősége nem ér fel azzal amit magánúton a szülő biztosít a gyermekének.

A kisfiam egy csoda nekem,mert két éve nem hittem volna ,hogy sikerül ilyen szépen felhozni a kudarctűrését,a szabályelfogadását,mindig mindenért ordított,hiába magyaráztam elhogy mit miért nem szabad,hiába nyugtatgattam,vígasztaltam,ő csak sírt,toporzékolt.

Ma pedig azt sem tudja szegénykém hogyan járjon a kedvemben.

Persze nem maradt teljesen tünetmentes,mert a figyelemzavar miatt sokszor kell noszogatnom ,hogy figyeljen és csinálja már amit kérek,a túlmozgásosságát egyre jobban képes kontrollálni akkor amikor szükséges nyugton ülve maradnia,az oviban már nincsen is gond vele,nagyon dícsérik.

Az iskolától nagyon félek...szeretnék neki minél jobban segíteni abban,hogy elfogadják,szeressék,szépen beilleszkedjen.

2012. okt. 6. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!