Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létezhet, hogy valóban igaz...

Létezhet, hogy valóban igaz lett volna a gyanú, hogy hiperaktív, ha olyan mint lent leírom?

Figyelt kérdés

Mindig nagyon mozgékony volt születésétől kezdve.

Óvodába kerüléskor a mozgékonysága miatt az óvónők ellenszenvét hamar kivívta,folytonos bűntetéssel súlytották,mert vegyescsoport lévén problémát okozott a 3 éves folyton nyűzsgő kisgyermek,ennek hatására az óvónőkkel szemben akkoriban dacos ,ellenálló volt,az óvoda előtt viselkedési probléma nem volt vele.

Nevelési tanácsadóba,gyermekpszichiátriára küldték 4 évesen,akkor ott felmerült ,hogy ha később is olyan marad mint amilyen akkor volt,akkor lehet ,hogy hiperaktív .

Azóta a fejlesztésének éltem súlyos összegeket költve erre,az össszes fellelhető szakirodalmat elolvastam ,igyekeztem alkalmazni az ott olvasottakat,türelmesen bántam vele,a jót tulajdonságait kihangsúlyozva motiváltam,jelenleg 6 éves és lassan aktuális lesz a visszamenetelünk a nevelési tanácsadóba,hogy iskola előtt ránézzenek.

Rengeteget változott ,sokkal kontrolláltabb,együttműködőbb,irányíthatóbb .

Ha a helyzet komolysága megkívánja még arra is képes,hogy ha engem szomorúnak lát (családi tragédia miatt) akkor vígasztaljon,a csillagokat is lehozná nekem az égből ,szépen,aranyosan,kedvesen beszél hozzám "édesanyám így-édesanyám úgy" ,puszilgat,ölelget.Az óvodában ezt mondta az óvónéni nekem a múlt héten "Anyuka!A kisfiúval teljesen minden rendben van már az oviban,efelől teljesen nyugodt lehet. " .

Még mozgékony,de sosem akkor ha valami miatt komolyan kell viselkedni,amikor fontos,hogy megüljön akkor képes erre,nagyon szereti a humort,ha a többi gyereket sikerül megnevettetnie,kicsit szétszórt néha előfordul,hogy többször szólok mire meghallja és reagál rá.

Hiperaktív lenne valóban ?

2012. okt. 5. 14:25
 1/3 anonim ***** válasza:

létezik, hisz volt gyanú, tehát igaz is volt.

bocs, ez hülye vicc, tudom.

attól gyanú a gyanú, hogy nem tudják megmondani az-e. tehát nem a gyanú lenne igaz, hanem a betegség, de azt ugye 6 éves kor alatt nem mondhatják ki, így szerintem nincs is miről agyalnod.

vannak gyerekek akik ilyen-olyan betegségek tüneteit produkálják, de kinövik iskolás korukra. ezzel nincs semmi baj.

viszont feltűnt, hogy a végén autisztikus tüneteket sorolsz, mármint, hogy azok sincsenek, egy mondat nagyon megragadott:

"Ha a helyzet komolysága megkívánja még arra is képes,hogy ha engem szomorúnak lát (családi tragédia miatt) akkor vígasztaljon.."

ezzel voltak gondok? mert ez autizmus tünet, nem pedig hiperaktivitásé

2012. okt. 5. 20:24
 2/3 A kérdező kommentje:
Autisztikus tünetek ,melyikekre gondolsz ?
2012. okt. 5. 20:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy az, csak megtanultátok és kezelitek a helyzeteket, és ez segít. Az is lehet, hogy figyelemzavara is van. Ráadásul ez a kettő sok esetben együtt jár. Ha azt mondják, rendben van, akkor hidd el, de ne hanyagold el, továbbra is így bánj vele, ahogy eddig, ami hatással lett rá, hogy jobban kezelhető.

Fogadd el, hogy lehet nem lesz olyan mint a többi "átlagos" gyermek, akik szépen elfogadnak mindenféle utasítást, és ülnek a padban iskolában . Minden gyermek más, egyik lusta, másik, mozgékony, harmadik nem fog gyorsan, negyedik nyulambulam. FOgadd el a kicsidet amilyen, és tarts ki, és add a legjobbadat vele szemben, hogy neki a beilleszkedés könyebb legyen, ha ezzel volna probléma.

2012. okt. 5. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!