Smecta por bevált a gyereketeknél?
Biztos nem lehet antibiotikumot váltani? Vagy csak az orvos nem akar másikat írni? Az én fiam is hasmenéses lett az egyik antibiotikumtól és azóta számon van tartva a gyerekorvosnál, hogy azt nem lehet neki felírni, ha véletlenül ügyeletre kell mennünk, mert olyan időben betegszik meg a fiúnk, akkor ott is szoktuk mondani, hogy mitől van hasmenése, így azt nem írják fel. Illetve azokat az antibiotikumokat sem, amiknek ahhoz az egyhez hasonló hatóanyag tartalmuk van.
Amúgy nekünk kezdettől fogva mondta a gyerekorvosunk, hogy ahogy antibiotikumot kap a gyerek, mindig adjak mellé probiotikumot, Normaflore-t vagy Lactiv Baby-t, mert az antibiot. hasmenést okozhat, így nálunk nincs más ilyen jellegű gyógyszereknél gond.
Amúgy a Smecta port még én sem iszom meg, a gyerekünk pedig főleg nem itta meg.
Ilyenkor adj neki tényleg probiotikumot, ha kell, akkor kettőt, diétás étrend, főtt krumpli, párolt rizs, keksz, sok folyadék, amennyit csak meg tudsz vele itatni. És akkor szerintem megelőződ ezt az egész dolgot.
Olyan nincs, hogy nem lehet másik antibiotikumot adni!!!
Nálunk már volt minden gyereknél hasmars az antibiótól, és minden alkalommal mást írt fel a doki! Sőt, még felnőtteknél is írnak fel mást, ha valami kellemetlen mellékhatása van.
Köszönöm a válaszokat!
Hát sajnos nem adnak másikat. Egyébként ikreim vannak, és mindkettő beteg, és mindkettő ugyanazt az antibiotikumot kapta, és mindkettőnek hasmenése van, csak a fiamnak sokkal durvább.
Vettem smecta port, de ma nem volt erőm adni nekik, meg ötletem sem volt, hogyan.
Prokid-et tudtam adni nekik, de az ugye nem hasmenésre való.
Illetve főtt krumplit és reszelt almát vacsoráztak, hátha nem jön ki belőlük.
Szóval ez a magyar egészségügy!
Ezt már végigcsináljuk, de következő betegség alkalmával nem engedem ezt a gyógyszert felíratni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!