Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves kisfiúnk pár napja...

3 éves kisfiúnk pár napja rákapott, ha dühös, ránk üt. Ezt hogy lehet kezelni?

Figyelt kérdés

Mikor először ezt mert tenni büntetésbe került - ágyon 5 perc -. De, mint ezt tapasztaljuk, nemhogy leszokott róla de még rá is kapott.

Valaki azt tanácsolta, hogy üssünk akkorát a kezére, hogy belevörösödjön, mert nála állítólag ez bevált, azóta nem mer rájuk ütni a gyermekük. De nem vagyok az erőszak híve. Vagy most lehet még is ezt kéne tennem??

2012. okt. 4. 22:24
 1/5 anonim ***** válasza:
63%

Én azt olvastam, hogy nem szabad erőszara, erőszakkal válaszolni. Mondják, hogy türelem - hah, persze, könnyű azt mondani az ezredik eset után- és szépen nyugodtan magyarázd el, hogy nem szabad. Na, ez nem jött nálunk be. :-)

Nekem 2 módszer hatásos: -lefogom a kezét és úgy magyarázok neki, akkor persze dühös, és van hogy lenyugszik, de van, hogy jobban felhergeli magát...

- ez a második a jobbik módszer amúgy. Ha látom, hogy ütni készül, akkor odateszem a tenyerem, hogy csapjon bele. Belecsap, és mondom neki, hogy nagyobbat. Ezt ismételgetjük párszor és átmegy játékba az egész, hogy milyen nagy "ötösöket" tud adni.

Ja, még régebben az is bejött, ha csapkodott, hogy vettünk neki egy játék dobot, és mondtam, ha csapkodni akar , üsse azt. Ez csak rövid ideig volt hatásos.

Remélem segítettem.

2012. okt. 4. 22:43
 2/5 A kérdező kommentje:

Ezt kipróbáljuk, ahogy alkalmat ad rá, gondolom már holnap. Majd beszámolok, hogy nálunk mennyire vált be ez a módszer, hogy a tenyerünket odatartjuk, ha ütni készül.

Köszönöm a tanácsot. .-)

2012. okt. 4. 22:53
 3/5 anonim válasza:
Ülj le a gyerekkel, és magyarázd el neki, hogy nagyon fáj neked, hogy megütött, és ez nagyon rosszul esett neked, meg, hogy gondolkodjon el egy kicsit rajta!
2012. okt. 5. 06:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp ne üss rá a kezére akkorát, hogy vörös legyen. Ez egy baromság. Akkor mégis mit fog levenni az egészből az a 3 éves gyerek? Hogy nekem nem szabad, de anyának igen? Utolsóval értek egyet, el kell neki magyarázni. Tégy úgy, hogy lássa fájt neked. Hogy elgondolkodjon, miért is nem szabad. Kicsi még, 3 éves csak. Mindent meg kell tanulnia, hogy ezt is. Meg fogja érteni idővel.
2012. okt. 17. 12:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Azonnal menj ki a szobából, hagyd egyedül, ne szólj hozzá. A műsor neked szól. Ha nincs közönség, nem érdekes neki. Hagyd figyelmen kívűl. Minnél jobban ignorálod, annál jobban rájön, hoyg fölösleges a parádé. Ha pedig éppen nincs hiszti, meséld el neki, hogy emlékszel, amikor megütöttél és én kimentem a szobából? Nézd hogy reagál, aztán csak mondd, hogy ez rossz, a kezed erre és erre való, simizd meg, vagy fogjatok meg valami érdekeset.
2012. okt. 17. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!