Mennyi idős korban érdemes beíratni sportra egy gyereket?
Ha arra a sportra gondolsz, ami heti két-három edzéssel jár... Leírom nálunk hogy van. Kisvárosban élünk, itt 4 éves kortól ajánlják a focit, 5-6 éves kortól a judo-t, kajakot (ezt csak úszni tudó gyerekeknek).
A többi csak iskolásoknak van. A foci 3x1,5 óra, a kajak 3x1, az úszás 2x1 óra hetente.
4,5 éves táncolni jár heti 2×. Idén szeptemberben kezdte.
Szerintem a sportot nem lehet elég korán kezdeni, ha látod hogy valami nagyon érdekli 3 évesen már nyugodtan lehet vinni. Vannak kimondottan ilyen kicsiknek foglalkozások.
Nyáron volt 4 éves a lányom, beírattuk táncra, de láttam rajta, hogy nehezére esik még koncentrálni folyamatosan a tanárnő kéréseire, a lépésekre, az utánzásra. Kicsinek éreztem még hozzá, kivettem, (nem bánta).
Helyette a lovaglás választottuk, ezt nagyon szereti és úgy néz ki, hogy érdemes vinni, a lovas-ovi foglalkozáson tanulnak is, lovagolnak is illetve a lovak gondozásában, ápolásában, etetésében is részt vesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!