5 éves "víziszonyos" gyereket érdemes beíratni úszásra?
Én is nagyon féltem/félek a víztől, nem is tudtak megtanítani, és mivel már 35 éves vagyok, azt hiszem így maradok:-).
Vigyed el, maradj ott vele (már ha ott maradhatsz), de ha fél, hozd el, ne erőltesd, majd megpróbáljátok jövőre.
Sok sikert!
Én is ilyen voltam gyerekként és pont ezért szeretném, hogy neki jobb legyen. Ráadásul én is gerincferdüléses vagyok, de nekem csak 14 évesen vették észre. Lehet ha úsztam volna nem alakult volna ki.
Szerintem az ovistársaival lehet bátrabb lenne, de a víz mélysége miatt kételyeim vannak. Én is ugyanebbe az uszodába jártam anno kb 10 évesen, akkor leért a lábam mégis féltem és utáltam. Majd felnőtt koromban tanultam meg magamtól úszni.
Engem hordtak csoportos úszásra a szüleim 5-6 évesen, talán még tovább is, utáltam minden egyes alkalmat, a mai napig utálom a vizet, soha nem megyek be, úszni kizárólag a túlélésért vagyok hajlandó, csak úgy jókedvemből egyáltalán nem. Meggyőződésem, hogy amiatt utálom ennyire, mert nálam erőltették a szüleim az úszást, hogy az milyen marha jó és egészséges dolog.
Gerincferdülésre ezer másik sport jó, nem csak az úszás, úgyhogy én nem vinném úszni ezt a kislányt, ha ennyire fél tőle. Esetleg pár próbát tenném, de nem csoportban, hanem egyénileg, de ha mondjuk 5-6 alkalom után még mindig utálja, akkor hagynám a fenébe.
Köszi a válaszokat! Én sem akarom erőltetni.
Kedves utolsó hozzászóló!
Írj már kérlek pár sportot abból az ezerből, amelyik jó a gerincferdülésre! De most komolyan! Mert én azt veszem észre magamon, hogy mindentől megfájdul a derekam ami nem szimmetrikus mozgás. (pl ladbajátékok: Jobb kézzel dobok) Gerinctornát csinálok, de ott is oda kell figyelni bizonyos szabályokra amit lehet egy 5 éves még nem tud betartani (mellesleg az unalmas is neki) egyedül úszás közben érzem, hogy rendesen megdolgoztattam a hátamat és megnyújtóztattam a gerincemet.
én nem vinném el úszásra, lehet büntetésnek élné meg, sőt.
de valahogy csak meg kéne szerettetni a vizet vele és ebben biztos te lennél a fő kapocs. talán ketten eljárhatnátok uszodába, talán pár alkalom után bátrabb lenne.
engem még úgy tanítottak úszni, hogy beküldtek 5 évesen a mélyvízbe, kaptam egy deszkát aztán ússzál :) és érdekes, imádok úszni, van is mdenecénk, a fiam már 1,5 évesen karúszóval egyedül volt bent a medencénkbe (mélyvizes), most lassan 3 éves és ha beesik akkor fel is tud jönni, de úszni még csak deszkával tud vagy karúszóval, télen megy uszodába edzőhöz, nem féltem. de ha annyire rettegne mint a tiéd, inkább várnék és megbarátkoztatnám a vízzel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!