Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tennétek a következö...

Mit tennétek a következö apa-kislánya "konfliktusban"?

Figyelt kérdés
A kislányom 2 éves, szokásos délutáni alvás jönne, de nem akar aludni, kitalál mindent, hogy szomjas, másik ágyba akar aludni, stb. Aztán kéri a babáját és a kedvenc plüss játékait, mire a férjem elkezd magából kikelve ordítani, hogy mit képzel, mindjárt szétveri e fejét és eldobta a kért játékait, mire a kislányom összeszedte öket, hogy nem szabad öket dobálni, mert fáj nekik is széttörnek, majd elkezdte vigasztalni a játékait, aztán elaludt. Nekem meg a szívem szakadt meg, nem is tudtam hirtelen mit mondani, de annyira dühös és szomorú vagyok, hogy lehet ilyen, mit kéne tennem? :(
2012. okt. 1. 15:17
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
73%
A férjedet lekapni a tíz körméről, de sürgősen (persze nem a gyerek előtt). Ez nem is kérdés.
2012. okt. 1. 15:19
 2/20 timike26 ***** válasza:
68%

hàt....èrdekes ember a fèrjed az tuti...mit tudsz tenni?kerek perec megmondod a fèrjednek hogy legkozelebb az anyukàjàval beszèljen igy,ha duhongeni akar menjen el otthonrol.....

èn biztos kiraktam volna szellozni egy kèt napra....

2012. okt. 1. 15:21
 3/20 anonim ***** válasza:
57%
meg ne haragudj,de tényleg! az jutott először eszembe,hogy a cél az elalvás volt. és azt elérte apu... természetesen nem így kellett volna. de ezt mindenképp négyszemközt beszéld meg vele,a gyerek nem érezheti,hogy konfliktus van köztetek a nevelésében!
2012. okt. 1. 15:22
 4/20 anonim ***** válasza:
81%

Ez rendszeres vagy egyszeri eset? Mert egyszer-egyszer mindenkivel előfordul, hogy kiborul. Nem helyes, de hát mit csináljunk, nem vagyunk gépek. Biztos nem esett jól a kislányodnak, de azért nem lesz baja tőle.

Ha rendszeres, akkor sem hiszem, hogy a "tíz körméről lekapás" a valamire vezető módszer. Valószínűleg (sőt biztosan) egész más baja van a férjednek, és segítségre van szüksége (pihenésre, a gőz kiengedésére, vagy ilyesmi).

2012. okt. 1. 15:23
 5/20 anonim ***** válasza:
76%

Kiváncsi vagyok, ha elalvás előtt Te kiabálnál a pároddal és szétdobálnád a dolgait, akkor ő mennyire tudna könnyebben/ gyorsabban elaludni... esetleg próbáld ki, hátha leesik neki a tantusz:(.

Édes kicsi kislány:(, drukkolok, hogy meg tudjátok beszélni és elejét venni a hasonló szituknak.

2012. okt. 1. 15:24
 6/20 anonim ***** válasza:
70%

Ez nem apa-kislánya konfliktus.

A férjed egy fa@kalap.

A gyerek egy tiszta komputer, amibe mi tesszük a szoftvert. Aki ezt nem fogja fel, az ne foglalkozzon gyerekkel.

Most képzeld el. Nem alszik a gyerek két évesen. Milyen felnőtt lesz így belőle. Magam is láttam olyan embert, aki kétszer nem aludt délután, sőt alkudozott a szüleivel. Hát ne tudd meg mivé vált. Végleg lecsúszott, elrontotta az életét :)

2012. okt. 1. 15:25
 7/20 anonim ***** válasza:
58%

Egyszer volt nálunk, ha fiam szomjas volt este, és kérte a kedvenc poharába a vizet, de épp bent volt a mosgatógépben, más nem kellett neki....erre az apja fogta a (szerencsére) műanyag poharat, amit vitt, és a falhoz vágta.

Na, felszívtam magamat, aztán jól beolvastam neki, h ahelyett h megnyugtatná, még jobban hisztizik, ez neki a nevelés, h dobál mindent? Szépen is néznénk ki, akkor én már az összes műanyagpoharat a falhoz csapkodhattam volna stb....Ilyenkor nem négyszemközti beszélgetés kell, hanem szembesíteni rögtön.

Azóta apa 10ig elszámol magában, bármit is tenne.

Most mit tegyél? Mondd meg a férjednek , h még egy iylen, és külön fogsz aludni tőle. 2 évesen semmi olyant nem tud tenni egy gyerek, amiért "szét kéne verni" a fejét. Pfúj...

2012. okt. 1. 15:26
 8/20 anonim ***** válasza:
88%
Most őszintén, nektek még soha nem szakadt el a cérna a gyereknél? Sose csináltatok olyat, amit utólag piszkosul szégyellnétek? Én már többször is, és nem szeretném, ha emiatt a férjem két napra kirakna a hidegbe vagy hogy mondjátok, vagy fszkalapnak titulálna. Nem a férjedet védem, csak az "embert", akinek a jó oldalai mellett néha sajnos a rosszak is megmutatkoznak. Szerintem a kislány már el is felejtette, mire fölébredt. A papája valószínűleg még most is bánja. Nem tudom, nekem is a gyerek mindenek felett, és látom, szembe megyek az árral, de mondjuk ez sose izgatott. Látok irigylésre méltóan jó szülőket is kikelni magukból adott esetben. Egyik sem fszkalap.
2012. okt. 1. 15:29
 9/20 anonim ***** válasza:
71%
Leülni a férjel egy alapos beszélgetésre. Ezt nem lehet annyiban hagyni. A férjed egy felnőtt ember, nem viselkedhet így, kiváltképp nem a saját gyerekével.
2012. okt. 1. 15:33
 10/20 anonim ***** válasza:
84%

Dehogynem szakadt el a cérna...dehogynem...! De sosem mondanék olyat, h "szétverem a fejedet"...és amilyen idegállapotba képes egy ember ilyenkor kerülni, sajnos van h meg is teszi....:S

Az én fiam is abban a korszakban van, h a délutáni alvásait el szereti bliccelni, pedig már 4 éves. (Ma pont alszik, kivételes eset...)De ha ilyenek miatt elkezdenék ordibálni, és "kikészülnék" rajta,a diliházban végezném.

2012. okt. 1. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!