Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mitől csappan meg a kisgyereke...

Mitől csappan meg a kisgyerekek étvágya, mitől lesznek hirtelen válogatósak, rosszevők?

Figyelt kérdés
kisfiam az eddig szeretett ételeket sem nagyon eszi, a mennyiség is sokkal kevesebb, amit megeszik, csak sóhajtozik, ha kérem, hogy egyen, látja az elkeseredésemet, h nem eszik és sóhajtozik, lehet h feszült és ezért nem eszik?
2012. szept. 30. 22:25
 1/3 anonim ***** válasza:

2 év körül van?

1,5-2,5 kör között leáll az ez elképesztő felhasználás, ugye nem nőnek már olyan iramban, már a testük se az a baba alkat, tehát látványos az átalakulás, ekkor csökken iszonyatosan az étvágyuk, ami teljesen normális :)

de ha nem erre az életkori sajátosságra gondolsz akkor sajnos nagyon sok minden lehet, nem ér rá enni mert sok az inger, rákapott egy-egy játékra, rossz élmény, dac is közre játszhat ha látja anyán, hogy ezzel megfogja :)

2012. szept. 30. 23:31
 2/3 anonim ***** válasza:
1,5-2 éves kor körül a gyerekek elkezdenek válogatni. Ne félj, nem hal éhen. Főleg nem akkor, ha ott van az étel előtte. Ne aggódj. Kínáld meg, tedd elé mint eddig. Ha eszik eszik, ha nem, akkor majd a következő étkezésnél eszik majd. Ne kínálj a nem megevett étel helyett mást. Hagyd, hogy ő döntsön, hogy eszik-e. A szülő sönti el, hogy mikor és mit egyen a gyerek,de a gyerek dönti el, hogy kér-e a felkínált ételből és ha kér akkor mennyit. Még egy egészséges ember sem halt éhen teleszedett tányér fölött. Kitartás és sok friss levegő.
2012. okt. 1. 02:48
 3/3 anonim ***** válasza:
igen,ebben a korban sok anyuka,köztük én is vittem ám a dokihoz,hogy nem eszik,semmit egész nap egy pohár joghurt és némi rágcsa volt ami benne olt,persze hogy félti az ember,szerintem az ok:már nem nőnek olyan gyorsan,nincs idő le ülni neki enni,ismeri már az ízeket,van ami nem tetszik úgy neki.én abbahagytam az édesség adását,és díszítettem a kajákat,kis katonákat csináltam a szendvicsből,majd fogpiszkálót szúrtam bele,annyira tetszett neki hogy egy egész kenyeret megevett,nem erőltettem az ennivalót,ha nem kért,még próbálkoztam,de aztán nem nyüstöltem tovább,de helyette nem adtam túrókrémet meg ilyeneket,ha enni kér ott az ebéd,ha azt megeszi vagy eszik belőle jöhet a fincsiség.
2012. okt. 1. 06:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!