Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Figyelemzavaros gyermekek a...

Figyelemzavaros gyermekek a szülők hibájából küzdenek a problémájukkal?

Figyelt kérdés

Egy tanárnőtől olvastam egy netes fórumon,hogy szerinte a hiperaktív ,figyelemzavaros gyerek mind kivétel nélkül a szüleik hibájából lettek figyelemzavarosak,hiperaktívak,mert az anyukájuk eleve hogyan is gondolta,hogy belemegy egy kockázatos terhességbe,szülésbe,tisztába kellett volna lennie vele,hogy nem neki való szülni,vagy pedig nem vigyázott magára a terhesség alatt,vagy pedig elhanyagolja,nem neveli a gyermekét és attól viselkedik a gyerek úgy ahogy...

Hiába írtam neki,hogy akár neki is lehetne ilyen gyermeke,ő ragaszkodott hozzá,hogy csak és kizárólag,iskolázatlan,szociális problémákkal küzdő szülők gyermeke lehet ilyen,mert ő még normál családból nem látott ilyen gyereket.

Nagyon megnyugtató,hogy ilyen jól képzett ,empatikus pedagógusok is vannak akikre a kiszolgáltatott,folyton kudarcaival szembesülni kénytelen gyermekek vannak rábízva.

Nagyon remélem ,hogy a pedagógusok többsége elfogadóbb,ismeri a probléma okait,hogy sem a gyermek,sem a szülő nem tehet róla,mindekettőjüket támogatni,segíteni kellene ,kritika és bántás helyett,a szülő és a pedagógus érdeke is az,hogy együttműködjenek egymással,egymásramutagatás nélkül.

„ Kérlek fogadj el olyannak, Amilyen vagyok, S akkor egyre jobb leszek."

(Simon András) "

Sokan az adóforintjaikat kérik számon a hiperaktív gyermeket nevelő szülőktől,hogy az ő adójuk megy el azért,mert más elrontja a gyermeknevelést és bűnözőket nevel fel...:-(

Csak engem bántanak ezek a dolgok,vagy vagytok itt mások is akik szembesültök ezekkel a fájó dolgokkal ,úgy ,hogy közben erőn felül elkövettek mident a gyermeketek elfogadtatásáért ?

2012. szept. 30. 18:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Figyelj van aki meg tanárnak nem alkalmas, de elvégzi aztán azt hiszi ő a király. Tudod aki nem tudja az tanítja.
2012. szept. 30. 18:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem is tudod, milyen hülyék vannak pedagógus pályán (én is pedagógus vagyok :P).

Ne ebből indulj ki... én egyébként ismerek nem egy olyan pedagógus házaspárt, akiknek hiperaktív, figyelemzavaros a gyerekük...

Az én lányom is "papíros", én olyan tanítónénit kerestem neki, aki maximálisan elfogadja és el tudja fogadtatni a többi gyerekkel is, hogy más...

Egyébként VALAHOL meg tudom érteni az említett pedagógus kifakadását - bár nem értek vele egyet - de én is tapasztaltam olyat, hogy az "iskolázatlanabb" szülők hárítják a problémákat, nem hajlandók együttműködni a pedagógusokkal, hanem "nincs az én gyerekemmel semmi gond" hozzáállást tanúsítanak, és így valóban nehéz... Ovis csoportunkban is látom, hogy az értelmiségi szülők hordják a gyereket kivizsgálásra, fejlesztésre, maximálisan együttműködnek a pedagógussal a problémák kezelésében, és ez így mindenkinek sokkal könnyebb - elsősorban a gyereknek. De az olyan szülővel, aki széttárja a kezét, és el sem ismeri, hogy a gyerek tényleg problémás, azzal valóban nehéz, és sajnos sok ilyen van!

2012. szept. 30. 19:34
 3/5 anonim ***** válasza:
Az olyan pedagogus aki ilyet leír egyértelműen nem ért a szakmájához.
2012. szept. 30. 21:06
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát én ehhez szólni sem nagyon tudok, úgy bemérgelt.

Ilyenkor is rájövök, hogy micsoda szégyen emberek élnek, és tudatlanok, és azt hiszik ők a tutik.

Én is nem egy inteligens, tanult családot ismerek, akik oda vissza vannak a gyermekeikért testvérek is vannak és egyik figyizavaros. Semmi köze a nevelésnek ehhez. Hacsak nem az, hogy ha már ez van, akkor a zavaros gyermekkel másképp kell bánni. De nem fordítva, mert nem jól bántak vele azért lett ilyen. Mekkora .......

2012. szept. 30. 22:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Van a pedagogikus és a tanár számomra mindig két külön kategóriát alkottak.
2012. szept. 30. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!