Figyelemzavaros gyermekek a szülők hibájából küzdenek a problémájukkal?
Egy tanárnőtől olvastam egy netes fórumon,hogy szerinte a hiperaktív ,figyelemzavaros gyerek mind kivétel nélkül a szüleik hibájából lettek figyelemzavarosak,hiperaktívak,mert az anyukájuk eleve hogyan is gondolta,hogy belemegy egy kockázatos terhességbe,szülésbe,tisztába kellett volna lennie vele,hogy nem neki való szülni,vagy pedig nem vigyázott magára a terhesség alatt,vagy pedig elhanyagolja,nem neveli a gyermekét és attól viselkedik a gyerek úgy ahogy...
Hiába írtam neki,hogy akár neki is lehetne ilyen gyermeke,ő ragaszkodott hozzá,hogy csak és kizárólag,iskolázatlan,szociális problémákkal küzdő szülők gyermeke lehet ilyen,mert ő még normál családból nem látott ilyen gyereket.
Nagyon megnyugtató,hogy ilyen jól képzett ,empatikus pedagógusok is vannak akikre a kiszolgáltatott,folyton kudarcaival szembesülni kénytelen gyermekek vannak rábízva.
Nagyon remélem ,hogy a pedagógusok többsége elfogadóbb,ismeri a probléma okait,hogy sem a gyermek,sem a szülő nem tehet róla,mindekettőjüket támogatni,segíteni kellene ,kritika és bántás helyett,a szülő és a pedagógus érdeke is az,hogy együttműködjenek egymással,egymásramutagatás nélkül.
„ Kérlek fogadj el olyannak, Amilyen vagyok, S akkor egyre jobb leszek."
(Simon András) "
Sokan az adóforintjaikat kérik számon a hiperaktív gyermeket nevelő szülőktől,hogy az ő adójuk megy el azért,mert más elrontja a gyermeknevelést és bűnözőket nevel fel...:-(
Csak engem bántanak ezek a dolgok,vagy vagytok itt mások is akik szembesültök ezekkel a fájó dolgokkal ,úgy ,hogy közben erőn felül elkövettek mident a gyermeketek elfogadtatásáért ?
Nem is tudod, milyen hülyék vannak pedagógus pályán (én is pedagógus vagyok :P).
Ne ebből indulj ki... én egyébként ismerek nem egy olyan pedagógus házaspárt, akiknek hiperaktív, figyelemzavaros a gyerekük...
Az én lányom is "papíros", én olyan tanítónénit kerestem neki, aki maximálisan elfogadja és el tudja fogadtatni a többi gyerekkel is, hogy más...
Egyébként VALAHOL meg tudom érteni az említett pedagógus kifakadását - bár nem értek vele egyet - de én is tapasztaltam olyat, hogy az "iskolázatlanabb" szülők hárítják a problémákat, nem hajlandók együttműködni a pedagógusokkal, hanem "nincs az én gyerekemmel semmi gond" hozzáállást tanúsítanak, és így valóban nehéz... Ovis csoportunkban is látom, hogy az értelmiségi szülők hordják a gyereket kivizsgálásra, fejlesztésre, maximálisan együttműködnek a pedagógussal a problémák kezelésében, és ez így mindenkinek sokkal könnyebb - elsősorban a gyereknek. De az olyan szülővel, aki széttárja a kezét, és el sem ismeri, hogy a gyerek tényleg problémás, azzal valóban nehéz, és sajnos sok ilyen van!
Hát én ehhez szólni sem nagyon tudok, úgy bemérgelt.
Ilyenkor is rájövök, hogy micsoda szégyen emberek élnek, és tudatlanok, és azt hiszik ők a tutik.
Én is nem egy inteligens, tanult családot ismerek, akik oda vissza vannak a gyermekeikért testvérek is vannak és egyik figyizavaros. Semmi köze a nevelésnek ehhez. Hacsak nem az, hogy ha már ez van, akkor a zavaros gyermekkel másképp kell bánni. De nem fordítva, mert nem jól bántak vele azért lett ilyen. Mekkora .......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!