Hogyan szoktassam le a hisztizésről?
Szia! Igaza van az első válaszolónak. Amikor elkezd hisztizni, magyarázd el neki nyugodt hangon, miért nem lehet azt a dolgot megvenni/csinálni/stb, és utána hagyd ott elmélkedni. Ha nem figyelsz rá, abba fogja hagyni. Azzal ne foglalkozz, hogy más mit szól hozzá, azért ne kapd föl a földről. Az általában igaz, ha időben elkezded, hogy ahány éves a gyerek, annyi idő alatt (percben) megnyugszik magától. És a büntetés idejének is ennyinek kell lennie. Pl hisztinél beviszed a szobájába, rázárod az ajtót, a ti esetetekben 2,5 perc múlva kell bemenni hozzá, illetve kiengedni. Akkor elmagyarázod neki, hogy miért kapta a büntit. Ha folytatja a hisztit, jöhet újjabb 2,5 perc. Mindig ölelés legyen a vége, biztosítsd a szeretetedről, és dícsérd meg, hogy abba hagyta a hisztit.
Sok sikert! :o)
Az én kislányom 5 éves, és még máig is sokszor hisztizik. Nagyon ismerős az eset. Nálunk mindig akkor jött elő a hiszti , amikor közösségben voltunk, boltban, utcán, játszótéren. Eleinte nyugtatgattam, vígasztaltam, de ez nem vált be. Utánna rájöttem, ha ráhagyom a dolgot, hamarabb abbahagyja .Nem foglalkoztam, más mit szól, pedig nagyon szégyeltem magam , eélg sokszor... Amikor hazaértünk, megbeszéltem vele a dolgot, és megvontam tőle valami olyan dolgot, amit nagyon szeret. Pl. aznap nem kapott finomságot, nem nézhette a mesét. Egy idő után rájött a gyerek is, hogy nincs értelme a hisztinek, mert nem ér el vele semmit, lassacskán leszokott róla,már egyre ritkábban fordul elő. Sok türelmet és kitartást kívánok ! Minden jót!
Cicamama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!