Kisgyerek figyelmeztet téged?
Nem. Egy teljesen jól nevelt kisgyerek, aki ismeri a szabályokat.
Az oviba/bölcsibe bekerülő gyerekeim - akiknek előtte hiába mantráztam a szalvétahasználatról - jól leteremtettek, ha nem a megfelelő oldalra, szépen háromszögbe hajtva tettem a tányérkájuk mellé a szalvétát.
Ha egy gyerek durván rendetlenkedett az utcán, a kicsi beszólt: ezt a gyereket se tanította meg az anyukája a tisztességre (soha ilyet nem mondtam)
A nagyobbat elég nehéz volt leszoktatni, hogy ismeretlen, utcán dohányzó embereket ne cs.sszen le.
Ismerős anyukát viszont kiosztott, amikor eldobta a csikket.
Nagyon jó ám a megfigyelőkéjük, sokszor olyanokat is tudnak, amit nem tanítottak nekik.
Örülj neki, hogy ilyen ügyeske, más meg azon panaszkodik, hogy a 3 éves gyereke rángatja a kezét meg cirkuszol.
megesik.
az első teljesen korrekt, nagyon jót tudja, a másodiknak én viszont utána néznék, hogy honnan szedte, mert az szerintem nem normális, hogy egy 3 évesnek a fűben fekvésről a rágcsáló pókok jutnak eszébe.
Ez szerintem is normális, nekem a 2 éves 4 hónapos fiam is csinál hasonlókat. Unokatesójának szól, hogy ne hintázzon a széken, mert el fog borulni.Múlt hét hétvégén sütöttünk szalonnát, és rámszólt(szó szerint): Anya, ne menj a tűz közelébe, mert megsüt, és borzasztóan fog fájni, sírni fogsz. Szól ha véletlen visszaszaladok cipővel a szobába, hogy nem szabad cipővel bemenni-
Amik már annyira nem tetszenek, hogy a saját szavaimat hallom vissza tőle, soksor dolgozom itthon is, ezért van olyan, hogy mondom neki, KIsfiam, anya dolgozik hagyj békén egy picit, menj játszani a szobádba. Mindezt kedves hangon. Multkor gyurmázik a szobába, megyek be, hogy játszak vele, erre: Anya, hagyj békén , dolgozom, menj a konyhába...na ez az ő 2 éves szájából borzasztóan hangzik :-(
az én fiam is ilyen.vagy ha kicsúszik egy káromkodás,nagyon mérges lesz,és közli,hogy nem szabad így beszélni.vagy ha valamin összevitázunk az apjával,na akkor azonnal ránk szól
tegnap közölte,hogy :anya te már felnőtt vagy,mehetsz az úton,de én még gyerek vagyok,vegyél fel,mert elüt az autó.na ezen behaltam.két hete lett három éves
Szerintem ez tök normális, úgy értem az ő kis életük rengeteg ilyen "tudásból" áll amiket most szedegetnek fel és ami keretek között tartja a kis életüket (szabályok információk ) szerintem ez ilyen feszkó levezető is hogy ők állandóan csak hallgatják ezeket az utasításokat szabályokat tőlünk szülőktől, és ők is szeretnék továbbadni.
Egyrészt azért mert szerintem ez ilyen biztonságérzetet is ad nekik hogy TUDJÁK ÁM ők hogy ebben a nagy és veszélyes világban mi mindenre kell figyelni! Másrészt utánzás és szerepjáték is a dolog.
Nekem a lányom 3 lesz 3 hét múlva és állandóan hallom vissza a mondataimat (csak ő a bátyját és öccsét "irányítgatja" ezekkel a dolgokkal hogy ne fogd meg mert nagyon forró meg elüt az autó stb.)
És nekem is van ilyen kellemetlenebb élményem múltkor pónilovaival játszott és egyik mondta a másiknak viszonylag durván hogy menj már innen láb alatt vagy. (ez egyszer csúszott ki a számon mikor főzés közben állandóan alám tette a kis hokedlit és többször majdnem átestem rajta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!