Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 éves (lesz novemberben) és...

4 éves (lesz novemberben) és nem tud rajzolni?

Figyelt kérdés

Mozgása kitűnő, labdaérzékét fociedzők is megjegyezték, állandóan a szabadban lenne.

Amikor bekényszerülünk próbálok kreatívkodni vele. Ragasztunk, gyurmázunk, rajzolunk. De csak csigát tud. Kell vele tanítani a rajzolást, vagy ráér még?

Év vesztes, így kiscsoportos, ott még nincs kötelező elfoglaltság, tehát rajzolni sem kell leülnie.

2012. szept. 28. 14:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szó szerint így vagyok a lányommal, aki jún-ban volt 4.

Azt mondta a védőnő (miután a státuszon volt egy ilyen kérdés, hogy felismerhető-e amit rajzol, és én mondtam, hogy nem), hogy majd az oviban megtanulja, ne erőltessem. És tényleg, sokat fejlődött ebben a 4 hétben.

Szóval: majd az oviban megtanulja, Te csak dicsérd, bátorítsd!

2012. szept. 28. 14:43
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ha szeretnél vele gyakorolni, akkor megteheted. A fiúknál abszolút nem kell aggódni, iszonyú lusták tudnak lenni és nem is érdekli sokukat. A lányoknál sem törvényszerű, de ők rajzolósabbak és szebbeket is hamarabb rajzolnak. (jó az oviban van egy kisfiú, aki nálam is jobban rajzol, legalábbis autót veszettül jól, úgyhogy kivételek mindig vannak.)

Játékosan is rávezetheted a rajzolásra. Nem tudom merre laktok, de pl. Katona Bori rajzos dalolásai Wekerlén pont jók ilyenkor. DVD-je is van, ahonnan te is megtanulhatod. a rajzosdalolas.hu oldalon a Könyvünk/filmünk, Filmnéző menüpontban megnézhetsz 3 videót, de ezek a bonyolultabbak. Kisegeret, kávéscsészét habos kakaóval is lehet rajzolni és kevésbé bonyolult dalokkal. Sajnálom, hogy nem ezekkel reklámozzák, úgy nekem legalábbis jobban tetszene.

Aztán van még itthon egy könyvünk, nem tudom hol turkáltam egyszer. Bessenyei Antal: Praktikus ábrázolás az óvodában. Állatok, madarak, növények stb. rajzolását tanítja meg (neked is :)), illetve hogy bizonyos évszakokban, bizonyos anyagokból (levél, kukoricacső, gesztenye, papírfecnik stb. ) mit hogyan lehet elkészíteni vagy ábrázolni. Nem egy szöveges könyv, inkább egy rakás kép van ötletként benne. Szerintem nagyon jó. Nemzeti Tankönyvkiadó adta ki.

Sok gyerek nem szeret leülni direkt rajzolni. Ezért érdemes inkább indirekt rávenni őket. Pl. rajzolsz egy macit, jöjjön rá, hogy lehagytad a fülét és rajzolja oda. Ha úgy gondolja, elég egy napra ennyi. Aztán lehet, hogy ha csak ennyivel piszkálgatod néha, akkor rászoktok a kiegészítgetős játékra. Lehet jó maszatolást, festést csinálni. Kivágsz egy kb. 30 literes szemeteszsákot köténynek (fej, két kéz), temperába bemártja a kezét, aztán hajrá. Tenyérlenyomat, levélösszekenés, bármi ábrázolás. :)

Nagy csomagolópapírra lefekteted és körberajzolod a földön (ez már eleve vicces). Kicsit előrajzolod, amennyire gondolod, aztán ragaszd fel valahová vagy hagyd a földön. Egészítse ki ő, hogy milyen nadrágja legyen, hol a szeme, füle stb.

2012. szept. 28. 15:02
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm az ötleteket!
2012. szept. 28. 15:11
 4/7 anonim ***** válasza:
5 éves korig nem kell szuper rajzosnak lenniük. Én is ezen paráztam, és a v.nő meg nyugtatott hogy elég ha firkát rajzol. Beállítottság kérdése is szerintem.
2012. szept. 28. 16:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Köszönöm én is a 2. hozzászóló ötleteit. Kár, hogy lepontozták, érthetetlen.
2012. szept. 28. 18:49
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ráér még a gyerkőcöd, bár mondjuk 5 évesen már illik pl viszonylag szabályos emberkét rajzolni, de addig biztosan megtanulja.

Az én gyerekem meg nagyon szépen rajzol a korához képest (dec-ben lesz 4), viszont úgy rúgja a labdát mint egy 2 éves... Mindenki másban ügyes.

A rajzolás azért is fontos, főleg a szabályos kör rajzolása, mert ha ez jól megy, akkor az iskolában az írás megtanulása is jobban megy majd. De emiatt még nem kell aggódnod, lehet hogy jövő héten telerajzol neked egy lapot szabályos karikákkal és emberkékkel.

2012. szept. 28. 22:01
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kört tud rajzolni, meg csigabigát és egyenes vonalat. Csak se emberke, se fa, se más forma, de akkor nem aggódok, majd csak alakul.

Köszi!

2012. szept. 29. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!