Orrmandula műtétje lesz a kisfiamnak. Mit ehet mütét után és hány órával? Hogyan és mikor vesznek tőle vért? Még nincs 3,5 éves. Minden hasznos tanácsot szívesen fogadok!
A vérvételtől is félek, hogy ekkora gyereket hogyan kell lefogni vagy mi lesz? Nem fogja odatartani a karjat.
Mikre figyeljek oda? Volt valakinél a műtét után probléma? Bevérzés? Csak orrmandulát vesznek ki.
Szia Utolso!
Elhalasztottuk a mutetet jovo keddre, mert a kislanyom meg mindig beteg. :(
Szia, Köszi a kérdésed.
Megvolt tegnap a mütét. Nagyon izgultam de minden simán ment.
Reggel korán mentünk. Megkaptuk a szobánkat majd mesét nézett. Közben jöttek lázat, vérnyomást mérni majd bekenték a kézfejét valami krémmel ahova a kanült teszik majd.(altatásban tették be) Utána jött az altatós meg a mütős doki elmondták mi lesz és jöttek érte. Együtt mentünk a mütőbe. Ott az altatós doki elővett két plüss macit és elmesélte a kisfiamnak, hogy a maciknak ma van a szülinapjuk és énekeljük el együtt nekik a happy birthday-t. De várj mert kapsz egy mikrofont abba énekelj. :) Persze a mikrofon a maszk volt gázzal. Aztán szegénykém jóhiszeműen elkezte énekelni a dokikkal meg apával együtt és közben egyre közelebb tették neki a maszkot én közben a könnyeim nyeldestem a sarokban. Aztán elaludt. Nagy puszi az ágyon és visszamentünk a szobájába ahol jól kibőgtem magam. Majd fél óra múlva mentünk vissza. Akkor már a megfigyelőben volt. Ott felébredt felült és apa ölében akart a szobába menni. Ott aludt még két órát. Közben felébredt párszor én megfogtam a kezét ő kihúzta és megsimogatott mosolyogva és mondta most megsimogatlak anya, jó? Na ettől totál meghatódtam, hogy őt műtötték és még ő vigyasztal engem. Majd volt, hogy felnézett mondta anya most egy kicsit sokat pihenek jó? És visszaaludt. :) Olyan édes volt! Két óra múlva ébresztettük, hogy egyen. Féltem hogy nem akar enni de meglepődtem két pofára tömte a reggelit majd fél óra múlva már az ebédet is. Semmi sírás hiszti vagy egyéb nem volt. Teljesen olyan volt úgy viselkedett mintha mi sem történt volna. Játszottunk beszélgettünk viccelődtünk. Csak lestünk a férjemmel. Ivott sétált pisilt ezért hamar haza is jöhettünk. Már éjszaka is érezhető volt a szuszogásán hogy kap levegőt az orrán.
Azért én még izgulok, ilyen vagyok. Illetve nekem volt garatmandula műtétem ami bevérzett szóval félek. Remélem feleslegesen.
Egész nap ma is játszott alig bírtunk vele mert pihenni nem akar sikít, ugrálna stb... A te kicsid is ilyen aktív volt utána is? Remélem nem árt vele magának de nem bírom leültetni vagy fektetni.
Bocs nekem is hosszúra sikerült.
Amugy hogy van a kicsid? Minden ok az óta? Ugye nem volt semmi.
Ti mikor mentek kontrollra? Nekünk 2 hét múlva kell.Mikor mehettek oviba?
Örülök, hogy túl vagytok rajta és minden rendben van!
Az enyém is ilyen "hiperaktív" volt a műtét utáni héten, egyfeszt kinn akart lenni, nem győztem mondogatni: a doktor néni, tudod, mondta, hogy nem szaladgálhatsz még, nem ugrálhatsz stb.-stb.
Néhányszor a gyerekem durcásan közölte, miután rászóltam, hogy ne sikítva énekeljen (esküszöm előtte sose sikított!): Anya, hagy énekeljek már, ne szóljál rám ezért, légy szíves!
27-én volt a műtét, 8-án mentünk kontrollra, 9-én mehetett bölcsibe. Huhh, képzeld el, az első nap haza kellett hoznom délben, mert egész délelőtt sírdogált utánam (volt egy beszokós kisgyerek, akinek ott volt az anyja), és annyira felkavarodott a sírástól a gyomra, hogy kihányta az ebédet. Mikor szólt a gondozónő, hogy hányt a gyerekem (sose szokott), érte megyek vagy altassa nyugodtan... Szerinted???
Ja, és az orrspray-vel óvatosan, mert vérzést okozhat. Mi vasárnap óvatosan leszívtuk a váladékot (3 nappal a műtét után) és annyi. Egyszer kellett fájdalomcsillapító, de az is a tubus miatt. Ja, és nekünk mondta a doktornő, hogy Nurofent vagy Panadolt használjak fájdalomcsillapításként, ha kell, Cataflam cseppet a műtét utáni 72 órában semmiképp.
Egyébként nagyon várta már, hogy menjen bölcsibe, szórakoztatja a gondozónőket a kórházi élményeivel, tegnap már semmi gond nem volt, örömmel ment és ő mondta, hogy ne hozzam el ebéd után, most ott alszik. ("És megígéjem, hogy nem hányok!" :-))
Minden rendben lesz veletek, majd írd meg, hogy fogadta újra az ovit!
Hú én is szívrohamot kapnék ha az ovónő azzal hívna fel hányt a gyerek. De édes lehetett amikor megígérte többé nem fog. :)
Nekünk a doki azt mondta nem szabad szívni az orrát egy hétig biztosan. Pedig eléggé szörcsög. Hétfőn már mehet oviba de félek ettől egy kicsit. Látom ti se mentetek rá egy hétre. Szerintem oviba nem lesz gond újból menni mert nagyon szereti, nálunk beszoktatás sem volt mert első perctől imádta. Csak én féltem nehogy elkapjon valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!