Külföldre költözünk kisgyerekkel, hogyan készítsem fel?
Nem tudom jó helyre írok-e,bízom benne,hogy valaki olvassa majd,aki tud segíteni.Novemberben külföldre költözünk a 2és fél éves kisfiammal.Nem tudom hogyan kell,vagy kell-e egyáltalán őt felkészítenem erre.Hogyan segíthetném a mielőbbi beilleszkedésben,tanítsak neki pár szót németül,vagy ha kint leszünk fordítsak neki,esetleg hagyjam,hogy magától jöjjön rá mi mit jelent?Magyarul nagyon sokat beszél már,és mindent megért.Bölcsibe nem járt,de nagyon nyitott ki fickó.Nem szeretném ha ez megváltozna azért,mert én nem megfelelően segítem őt!
Ráadásul hamarosan oviba kellene mennie...
Várom a válaszokat,köszi
Én talán tudok neked picit segiteni.
Mi nem Magyarországon élünk, de magyar anyanyelvűek vagyunk, a gyerek iy csak magyarul beszélt. 2,5 évesen oviba adtuk, ahol csak az ország nyelvét halotta, mivel a gyerekek is többségben azok voltak, nem magyar gyerekek, és csak az egyik ovőnéni tud magyarul. Tudni kell, hogy addig ha az utcán valaki hozzászolt nem magyarul, sirva fakadt. De mi bedobtuk a mély vizbe.
A beszoktatás nagyon nehezen ment, de a gondok nem ebből fakadtak, más téma.
Ennek több mint 1 éve és már mindent ért és elég jól beszéli az ország nyelvét. Valamint szinte egyszerre tanulja most az angolt is, mert heti 3 foglalkozásuk van.
Szerintem nem lesz nálatok sem gond ilyen téren, még kicsi. Ebben a korban nagyon fogékonyak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!