A D vitamint meddig adjátok a gyerkőcötöknek? Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy mivel novemberi, ezért másfél éves koráig kell tavaszig, onnantól nem. Valaki viszont azt mondta, hogy 3 éves korig adni kell. Most akkor meddig?
21:38-nak. Honnan tudod, hogy később sem lesz baja a gyerekednek? Nem kötekszem, csak érdekel. A mostani ajánlások miatt felnőtteknek is ajánlják.
Kérdező: kislányom 2 éves múlt júliusba. A doktornő azt mondta, amikortól nem lesz napos az idő, heti 3x1 cseppet kapjon tavaszig, utána meg majd rákérdezek, hogy kell-e még jövőre is.
Én minden nap adok gyermekemnek (20hós) egy szemet a 400NE adagból.És nem tervezem szüneteltetni. Sőt mi magunk is szedünk D vitamint.
nekem is 2 éves múlt a lányom, és úgy mondta a doki, hogy októbertől ismét kezdjük el adni, heti 3-4 alkalommal 1 cseppet.
Sztem a Te dokid id úgy értette, hgy majd a nyáron már nem kell, de majd utána biztos fogja mondani.
A gyümölcs, zöldség és a tej szép dolgok, az egyetlen probléma velük, hogy nem tartalmazzák a csontok fejlődéséhez szükséges mennyiségű D-vitamint. Azt a napfényből lehet kinyerni, de mivel télen nem süt a nap, kell a D vitaminpótlás. Ennek hiányában régen rengeteg gyerek kapott angolkórt, igen ronda betegség.
Ez a rendkívül okos 64 százalékosnak ment.
Nagyon köszönöm, jó hogy rákérdeztem!
Akkor valószínűleg a mi doktornőnk is így értette, hogy tavasztól szünet, de ősztől majd újra, csak ezt még két éve mondta, amikor megszületett a fiunk, és már nem jól emlékeztem. Köszönöm szépen!
Egyébként én sem vagyok a vitaminokkal túltömötő anyuka fajta, de van néhány dolog, ami szerintem nem tréfa:
ilyen például a kezdeti K és tovább a D vitamin, ami úgy tudom, hogy országosan evidencia, hogy minden kisgyerek kapja.
"ami úgy tudom, hogy országosan evidencia, hogy minden kisgyerek kapja."
Sajnos nem mindenkinek evidencia. Épp tegnap olvasgattam egy fórumon, hogy az anyukák azzal biztatták egymást, minek az a sok mesterséges vitamin, bőven elég a napfény, hiszen ők a természetes dolgok hívei. Persze, csak épp télen nem süt a nap... Én is eléggé bioanya vagyok, de a gyerekeim egészségével soha nem játszanék.
Bocs, ez nem egészen kapcsolódik a témához, csak még friss az élmény. :(((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!