Ti egyutt esztek a kisgyerekeitekkel?
Édes Istenem! :( Megkérdezhetem, hogy ez külföldön van-e? Esetleg Anglia? Én ott voltam au pair és ott tapasztaltam hasonló borzalmakat. Azóta édesanya vagyok és még jobban meg tudok rajta rökönyödni.
Esetleg nem tudnál beszélni az anyukával és elmondani neki mik a tapasztalataid a gyerkőccel és hogy talán jobb volna áttérni más módszerre,ételekre?Talán felnyithatnád Te a szemét,hogy rájöjjön ez akkora butaság.Csak a gyermek helyébe kellene magát képzelnie. :(
Adnék neki normális táplálékot.
Lehet úgy is egészségesen élni, hogy olyan ételt eszem, ami boldogít.
Nem kell a zöldséget és a gyümölcsöt száműzni az étkezésből!
Úgy kell elkészíteni az ételeket, hogy legyenek benne.
Tízóraira simán ehet egy almát vagy valami más gyümölcsöt.
Nem kell pépesíteni, gondolom vannak már fogai...
Próbálj te változtatni, de a szülőket vond bele. Főzzél te magad.
Egészségesen élni úgy kell, hogy változatosan kell enni. Az egészség nem mindig a gyümölcsről és a zöldségről szól, hanem a VÁLTOZATOSSÁGRÓL! Ha ez nincs, akkor a szervezet sem kapja meg a megfelelő tápanyagokat, vitaminokat.
Én ebédkor nem eszem együtt a 2 éves lányommal, mert olyankor már nagyon álmos, úgyhogy csak belapátol egy pár falatot és már megy is aludni.
De a vacsorát igyekszem úgy szervezni, hogy mind a négyen az asztalnál üljünk (a tesó 4 éves).
A legnagyobb baj szerintem annál a családnál, hogy a 2,5 éves gyereket még mindig babaként akarják etetni. 1 éves kor után már át kéne térni a zöldség és gyümi pürékről a normális ételekre. Persze így elég nehéz lesz, pláne, hogy nem is akarnak változtatni... Sajnálom, nem lesz így egyszerű dolgod bébiszitterként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!