Milyen gyakran főztök tejbegrízt vagy tejberizst a gyermeketeknek?
8. válaszoló vagyok
Én nádcukorral készítem, de nem "öntöm" (bár a múltkor sikerült, mert kiszakadt a zacskó). Teszek bele egy picit, ezen kívül fahéjat és gyümölcsöt vagy olyan pudingport egy keveset (csak a színe kedvéért), amit ehet a gyerek.
A bölcsiben egyik héten tejbegríz, másik héten tejberizs van, általában csütörtökönként, én viszem a gyerekemnek a kaját, tehát nálunk ezért is van rendszeresen.
A lányomnak 2 dl tejből csinálom, 1 kk cukorral és beleturmixolok egy banánt. Nagy ritkán kap ilyet, amikor nincs itthon semmi és nincs kedvem főzni.
Amúgy szerintem nem gáz ha néha az ember (és a gyerekek!!) édeset eszik vacsorára vagy ebédre. Nem kell MINDIG tökéletesen egészséges dolgokat enni!
Mi is ritkán eszünk, kb. havi 1x és pont azért, mert szerintem sem "rendes" kaja :)
Mondjuk tegnap reggel csináltam, mert tejallergiás a kicsi, neki vittem be ebédre az oviba (növényi tejből) és persze a nagy, aki nem allergiás, egyből ráizgult, úgyhogy az volt a reggelije ovi előtt :)
Amúgy nyáron voltunk egy 4*-os szállodában Zalakaroson és ott a svédasztalon reggelire mindig volt tejbegríz is kakaóporral, úgyhogy a nagy minden reggel azt evett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!