Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Volt még így valaki az oviban?...

Volt még így valaki az oviban? Fog javulni, vagy vigyem esetleg gyermekpszichológushoz?

Figyelt kérdés
Kislányom most kezdte az ovit, de semmiért nem szól.. Nem szólt pl hogy becsurgott a pisi. A ovónéni azt mondja tegnap megkérdezték a tornateremben, hogy akar-e felmászni a bordásfalra. Akart , aztán addig ott volt, amíg meg nem kérdezték, hogy le akar-e jönni..
2012. szept. 21. 08:11
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy ennyire szégyenlős. Adj neki még egy kis időt, hátha megszokja és megszereti az óvónőket, és akkor már fog velük társalogni. Az óvónőknek meg mondd meg ugyanezt, mármint hogy kicsit szégyenlős a kislányod, legyenek vele türelemmel és megértéssel, és ha majd megszereti őket akkor már szólni fog.
2012. szept. 21. 08:16
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen voltam kiskoromban. Mindig megvártam, amíg nekem mondtak valamit, előre soha nem szóltam. Ez egyfajta gátlásosság volt nálam, de szerencsére kinőttem. Kellett mindenhol egy kis idő, amíg feloldódtam. 35 éves vagyok és egyesek szerint túlságosan is nagy a szám. Saját gyerekkel még nincs óvodai tapasztalatom, csak januárban kezdünk.
2012. szept. 21. 08:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Adj neki időt..Szólj az óvónőknek ,hogy mindig mondják neki mit tegyen mert félénk ...

Kisfiam állandóan bőgőt ha valaki rá nézet vagy hozzá ért...Mondjuk mi ovit is váltottunk költözés miatt de mióta nem abba az oviba jár szerencsére normális fiú lett:)nem bőgős és kényeske..(középsősen is bőgőt évközbe volt váltás és szinte 1 hét alatt normális lett)Nálunk szerintem a gyerekek voltak rossz hatással rá,úri gyerekek jártak oda....

2012. szept. 21. 08:36
 4/4 anonim ***** válasza:

Óvónő vagyok, ez nagyon gyakori új ovisoknál! 12 kiscsoportosom van (vegyes csoport), de legalább 3-4 gyerekről elmondható (pedig van köztük olyan, aki tavaly már járt 1-2 hónapot), hogy nem nagyon mer kapcsolatot teremteni a felnőttekkel. Beszélgetünk hozzájuk, de nem válaszolnak, kérünk tőlük valamit, de csak álldogálnak, ez egyfajta "tiltakozás" is lehet a maguk módján a megváltozott helyzet (ovibakerülés) ellen. Majd eltelik pár hét, és a te kislányod is ugyanolyan ügyes ovis lesz, mint a többi! Már az nagy dolog, és dicsérendő, hogy egyáltalán felmászott a bordásfalra, vagy hogy nem sír.

Kis elveszett báránykák még a rengeteg új ember és új szokások között, de bele fognak jönni!!!

2012. szept. 21. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!