Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elég furcsa, én nagyon sokszor...

Elég furcsa, én nagyon sokszor meglepődök rajta. Esetleg vigyük el gyermekpszichológushoz?

Figyelt kérdés

Párom kislánya 5 éves múlt. 3 éves kora óta vannak külön a szülők, mi párommal 2 éve vagyunk együtt. Azóta rendszeresen minden hétvégén elhozzuk, kivéve, amikor párom anyjáékhoz megy. (párom akkor is átszokott menni hozzá) Először ugye megértettem, hogy szégyenlős, és nem akar velem barátkozni. Utána elfogadott, rengetegszer anyának hívott, jól megvagyunk általában..

De mostanában azt figyeltük meg, hogy nagyon furcsán viselkedik. Pl ha valami tetszik neki, akkor elkezd remegni, meg tátva marad a szája, ökölbe szorítja a kezét meg stb. Nem is lenne ezzel gond, de én még ilyet nem láttam. Van egy 5 éves kishúgom, és teljesen különböznek. Tudom, hogy egyik gyerek sem egyforma, de én még ilyet tényleg nem láttam egy gyereken se. Szerintünk ő nem veszi észre, hogy ezt csinálja, mert mikor rászólunk, (nem durván) akkor nem érti, hogy miért..

Rengetegszer bepisil, és nagyon szégyenlem ezt mondani, de értelmileg is kb egy 3 éves kisgyerek szintjén van. Ha elhozzuk (délután) akkor órákig nem szólal meg. Egyikünkhöz sem, még bólogatni se bólogat, ha kérdezünk valamit, semmi.. Úgy csinál, mintha idegenek lennénk.. :/ Akkor senkivel nem marad meg. Ha pl barátom néha szombatonként dolgozik délelőtt akkor ugye én vigyázok rá. Amíg nem jön meg, addig hozzám se szól egy szót se... Ha valami nem tetszik neki, akkor morog meg nyávog.. mint valami kiskutya meg kiscica.. :S (otthon általában azokkal szokott játszani, mert hát anyja, had ne mondjam mennyit foglalkozik vele..)

Ha elvisszük játszótérre vagy fagyizni, akkor se bontakozik ki.. Ha meg igen, akkor meg nem lehet vele bírni. Szóval nagyon változó. Átszoktuk vinni húgomat is, azt hittük, hogy az a baj, hogy nincs játszópajtás, de vele se bontakozik ki.. Több óráig tart, mire hozzászól.

Szerintetek miért lehet ez? Tapasztalt már valaki ilyet? Rengeteg dologra gondoltunk már, de igazából egyik se helytálló. Nekem pl az jutott először eszembe, hogy biztos megviseli, hogy nincsenek együtt páromék már, de nem tudom, mert szeret engem, és elfogadott. exnek is elfogadta az összes pasiját akije eddig volt.. Szóval tényleg nem tudom. Érdemes lenne elvinni egy gyermekpszichológushoz, hátha ő tudna segíteni?

Elnézést, hogy hosszú lett, de így legalább nem maradt ki semmi fontos részlet.

A válaszokat előre is köszönöm!

2012. ápr. 19. 10:11
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem vesztesz vele semmit,ha elviszed!Én megmutatnám!

4 gyerkőc anyukája

2012. ápr. 19. 10:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Én is szakemberhez vinném. Nevelési tanácsadó talán először, ott a pszichológusok sokmindent láttak már. Aztán neurológiai kivizsgálásra is lehet, hogy elvinném, ha tényleg vannak ilyen remegései, görcsös kézszorításai, kihagyásai.
2012. ápr. 19. 10:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha már szobatiszta volt, és most újra bepisil, az biztosan valami baj előjele. A remegés és a zárkózottság szintén nem jó jel. 5 évesen elvileg már óvodás, és a legtöbb oviban van pszichológus. Érdemes lenne bemenni, és érdeklődni az óvónőktől, hogy a csoportban hogyan viselkedik, ott van-e probléma vele, és ha van pszichológus, kérni a segítségét.

Esetleg magánrendelésre is elvihetitek egy gyermekpszichológushoz, és otthon sem árt odafigyelni olyankor, amikor valamit játszik. Néha egy-egy babákkal, plüssökkel eljátszott történet nagyon is beszédes lehet.

A fejlettségi szint gyerekenként változó lehet, de ha eddig viszonylag normálisan fejlődött a kislány, és csak mostanában kezdett furcsán viselkedni, akkor ez nem alkati adottság, hanem valami külső tényező hatására kialakult dolog. Én a helyetekben szétnéznék a neten pszichológus ügyben, és ráírnék arra, amelyiket szimpatikusnak találom. Remélem, megoldódik a dolog!

2012. ápr. 19. 10:59
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát bepisilés már régóta tart.. Volt egy kis időszak, amikor nem pisilt be (kb 2-3 hét) de szinte mindig..

Megkérdeztük anyját, hogy otthon is bepisil-e, ő azt mondta, hogy nem, de azért elkérte a gumilepedőt...

Oviba volt barátom, azt mondták, hogy ott se igazán beszédes, nem igen barátkozik, és volt már rá példa, hogy nem szólt, hogy pisilni kell.. Egyszer barátom elvitte családsegítőbe, ott is bepisilt.. Nem mer szólni, ha kell neki.

Köszönöm a sok segítséget. Akkor elkezdek böngészni a neten.

2012. ápr. 19. 11:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de a 3 éves gyerek sem így viselkedik.

Itt gond van, nagy gond.

2,5 éves korától szobatiszta a fiam, mostmár éjjel is, nyílt, barátkozó, jópofa.

3 éves múlt.

Szóval ne írd, hogy olyan, mint egy 3 éves.

Mit mondtak a nevelési tanácsadóban?

2012. ápr. 19. 13:47
 6/6 A kérdező kommentje:

Az értelmi szintjére írtam.. Én gondolom, hogy nem kicsi lehet a gond..

Az az igazság, hogy akkor más okból vittük el.. Gyermekelhelyezésbe akartunk belevágni, és ahhoz kértünk tanácsot.. Azóta sikerült megoldani a dolgot..

Mi többször mondjuk a kislány anyjának, hogy vigye el. Azt mondja, hogy elviszi meg minden, de az az igazság, hogy nem ő viszi el, hanem az anyja.. Az meg nem tudja elmagyarázni, hogy mit mondtak neki. Elvileg voltak múltkor is, de azt mondták, hogy nincsen semmi baj. És, hogy bepisilni meg nem tudják, hogy miért pisil be stb.. Nem igen akartuk elhinni. Tudom, hogy barátomnak kéne elmennie vele, kivizsgáltatni meg stb, de sajnos a munkahelyén nélkülözhetetlen, és este ér csak haza.. Én meg gondolom mivel nem vagyok semmilyen hozzátartozója úgymond, ezért nem vihetem el.. Anyjának meg hiába magyarázunk. Mindig csak beígéri, azt sehol semmi. Most is nagyon csúnyán köhögött, mondtuk neki vigye el orvoshoz. Persze, hogy nem vitte el..

2012. ápr. 19. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!