Oviban mintagyerek, itthon vásott kölök. Miért?
Kisfiam 3,5 éves múlt, most kezdte az ovit először. Beszoktatás zökkenőmentes volt, abból állt, hogy 1. nap ott voltam vele ebédig, köv. nap már elküldött, azóta rendszeresen ott is alszik, egy-két kakaskodáson kívül semmi probléma vele.
Egyedül látja el magát, segítőkész, minden rendben van az óvónénik szerint.
Szerintük meglepően jól viselkedik, ahhoz képest, hogy most jár először közösségben.
Nade itthon!!!!!! Sokkal durvább, sokkal csúnyábban beszél, ma konkrétan lehülyézett. Kishugát belezi, cipeli, durva vele. Eddig nem volt ennyire durva.
Mi lehet a gond?
Minden gyerek tudja hol van a határ. te nem látod ezeket a határokat de a fiad igen.
Addig csinálja amíg a hatán tart.
Oviban szükebbek a határok, megfelelési kényszere van és valószínü a jó dolgokat megdicsérik a rosszat pedig nem nagyon reagálják (amíg az csak kicsit rossz).
próbálj a jó dolgokra figyelni nála, de a rossz dolgoknál legyen éles határ mit szabad mit nem.
valahol ki kell eresztenie a gőzt,de az agresszió csúnya beszéd nem tolerálható. sztem ez lehet: bent a többi gyerektől látja az erőszakos viselkedést,hallja a csúnya beszédet, de ott nem mert ő is olyan lenni-még. így szépen hazaviszi
mi e miatt vittük másik oviba a gyereket,olyanba ahol senkinek sem engedték h így viselkedjen,ergo ő sem lát ilyen mintát. azóta semmi probléma vele
Otthon kiadja a feszültséget ami egész nap gyülemlik benne az oviban, ahol mindent meg kell csinálnia szépen.ért
Tesóm fia pontosan ugyanilyen- pedig már nagycsoportos.
Ő nem durva, de állandóan vitatkozik, és semmit sem akar megcsinálni otthon- bár mostmár nagycsoportos- egyre jobb a helyzet!!
:(
Nálunk is pontosan ez van. Nekem lányom van, ő most középsőbe jár.
Az oviban a legjobbak közé tartozik, alig akartam elhinni, hogy a lányomra nincsen panasz. Alig érünk ki az oviból, már a kapuban kezdi a rosszaságot!
Folyton nyúzza a húgát, nem akar szót fogadni, itthon mint egy kisördög. Szerintem is az oviban visszafogja magát, ott szégyenlősebb, szerényebb...Otthon pedig kiengedi magát. Már sokat gondolkodtam ezen, és arra jutottam, hogy így jobb, mert az sokkal rosszabb lenne számomra, ha nap,mint nap panasz lenne a lányomra.:-)
Visszabeszél, felesel. De sokkal választékosabban is beszél, mint eddig. A csúnyán kívül látszik a beszédén a változás.
Beküldöm a szobájába, hogy szégyelje magát, de nem túl hatékony. Bocsánatot kéretek vele, mondja is, majd fél perc múlva újrakezdődik.
Pedig úgy örültem, hogy mennyire szereti az ovit, imád járni, szófogadó ott. Büszke voltam. Mostmeg fél percre nem merem a 1,5 évessel hagyni, tegnap is fejen vágta egy játékkal a kishugát.
Kedves 4. válaszoló.
És te hogyan próbálod jobb belátásra bírni? Mit csinálsz?
Egyébként a csoportban javarészt 4 év felettiek vannak, a barátja, mert már az is van, 5 éves múlt.
Nálunk is ugyan ez van csak a kicsi (4) csinálja a naggyal(6)
Meddig van a határ,igen de ti hogy magyarázzátok el azt hogy ezt nem szabad?Csunyán szépen Büntivel dicsérettel?Mégis hogyan?Én már teljesen kétségbe vagyok esve hogy csináljam mit tegyek,de biztosan én rontottam el valamit.
Negyedik vagyok, nagyon nehéz. Amikor hazaérünk az oviból, akkor a kicsi elmegy aludni, a nagyobbik nem alszik már:-(
Próbálom lefoglalni, ilyenkor mesézik, rajzol, szóval elvan. Nem tudom sajnos a megoldást, próbáltam csendben kérni, türelmesen, hangosan, türelmetlenül, egyik sem használt. Bár mostanában azt veszem észre, ha van pl. kedvenc meséje, akkor ha rossz és nem fogad szót, akkor nem nézheti, talán ez hatással van rá. De nem sokáig, mert egy idő után nem érdekli, akkor mást kell kitalálnom.
Az utolsó válaszoló kérdezi, hogy mit ronthatott el, véleményem szerint semmit!! Nem egyformák a gyerekek!
Nálam a kisebbikre ha szigorúan nézek, már görbül a szája, a nagy pedig ezen jól kinevet!Egyik gyerek eleven, a másik pedig nem. Nagyon nehéz őket jól nevelni:-(
Kedves 4. szó szerint, mintha a fiamról és a lányomról írtál volna.
Nálunk is volt mese megvonás, tv kikapcsolás. Ideig-óráig - pár percig hatásos.
Kislányomra ha rondábban nézek, odaszalad és elsírja magát és simogat.
Ég és a föld a két gyerek.
Én féltem, hogy az oviban rossz lesz vagy gondok lesznek. Erre itthon lett bűn rossz.
Hát akkor kedves kérdező, ne haragudj, hogy nem tudtam neked nagyon segíteni! Akkor talán marad a türelem....
Nekünk pedig a sok ideg.:-(
Nem tudom szoktad-e nézni, a szuperdada c. műsort? Naponta 20 órától adják a Life Networkon, most jelenleg megnéztem pár részt, hátha onnan kapok némi "segítséget"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!