Tényleg erőltetni kell az éjjeli szobatisztaságot?
Lányom alig volt 20 hónapos,amikor nappalra szobatiszta lett.
Ez volt 2 hónapja, de a délutáni és esti pelenkában van pisi, sőt a délutániben intézi el az esetek többségében a kakit is.
Az egyik pedagógus ismerősöm javasolta,hogy vegyem le róla a pelenkát,mert előbb utóbb annyira berögzül,hogy oda kakál,hogy nagy nehézségek árán fogom csak leszoktatni róla,hogy ágytiszta legyen, és legfőképp ne pelusba kakiljon.
2 hetes a kistesója, egy szobában alszanak, így legtöbbször megébred, ha a kicsi eszik. Tényleg jó alkalom lenne ez levenni a pelenkát, és éjszakánként ha felébred megpisiltetni,vagy várjak még...
Én csak azt tudom, hogy minden gyerek más, és a szobatisztaság egy olyan kényes terület, ahol nem lehet beskatulyázni, hogy mert Pistikénél, meg a gyerekek 80%-nál ez így volt, ezért Nálatok is így lesz...
Te ismered a legjobban, Te érzed, hogy mi a jó. Szerintem nagyon klassz, hogy már a nappali tisztaság megvan, a dolgok elsietése nem biztos hogy jó ötlet, főleg a kis testvér érkezésekor, ami amúgy is kényes.
Szóval ahogy érzed, ne hagyd magad elbizonytalanítani csak azért, mert valaki pedagógus.
egy pedagógus anyuka 3 gyerekkel :o)
23 hónapos a lányom, nappalra 2 hónapja szobatiszta. Estére adok rá pelust, nem kel éjjel, reggelre van benne pisi. Bilibe kakil napközben. De amúgy még nem is gondolkoztam azon, hogy már most leszoktassam az esti pelusról. Szerintem látni fogom, amikor már éjjel nem lesz annyi pisi a pelusban, vagy netán felkel éjjel és ő maga szól, hogy pisilnie kell. Ehhez is meg kell érnie, de ezt tényleg csak te látod majd a saját gyerekeden.
A kakival persze próbálkozhatsz, hogy szóljon, és inkább azt is bilibe rakja, ne a pelusba, de az esti szobatisztaságot nem kell elkapkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!