Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg erőltetni kell az...

Tényleg erőltetni kell az éjjeli szobatisztaságot?

Figyelt kérdés

Lányom alig volt 20 hónapos,amikor nappalra szobatiszta lett.

Ez volt 2 hónapja, de a délutáni és esti pelenkában van pisi, sőt a délutániben intézi el az esetek többségében a kakit is.

Az egyik pedagógus ismerősöm javasolta,hogy vegyem le róla a pelenkát,mert előbb utóbb annyira berögzül,hogy oda kakál,hogy nagy nehézségek árán fogom csak leszoktatni róla,hogy ágytiszta legyen, és legfőképp ne pelusba kakiljon.

2 hetes a kistesója, egy szobában alszanak, így legtöbbször megébred, ha a kicsi eszik. Tényleg jó alkalom lenne ez levenni a pelenkát, és éjszakánként ha felébred megpisiltetni,vagy várjak még...

2012. szept. 20. 14:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Még 2 éves sincs, eröltetni???!!! Nagy hiba lenne!!! Sose szabad eröltetni a szobatisztaságot,még idősebb gyereknél se,nem még 22 hónaposan! Kisfiam 3 évesen lett éjjelre is szobatiszta,úgy,hogy ő mondta,hogy ne adjak rá este pelust,nem fog bepisilni. És igy is lett,nem pisilt be. Viszont néha megesik,hogy reggel pisis. Úgyhogy még nem érett meg a kislányod,várni kell. Kisfiam 2 évesen még a bilire se ült rá.
2012. szept. 20. 14:36
 2/5 anonim ***** válasza:

Én csak azt tudom, hogy minden gyerek más, és a szobatisztaság egy olyan kényes terület, ahol nem lehet beskatulyázni, hogy mert Pistikénél, meg a gyerekek 80%-nál ez így volt, ezért Nálatok is így lesz...

Te ismered a legjobban, Te érzed, hogy mi a jó. Szerintem nagyon klassz, hogy már a nappali tisztaság megvan, a dolgok elsietése nem biztos hogy jó ötlet, főleg a kis testvér érkezésekor, ami amúgy is kényes.

Szóval ahogy érzed, ne hagyd magad elbizonytalanítani csak azért, mert valaki pedagógus.

egy pedagógus anyuka 3 gyerekkel :o)

2012. szept. 20. 14:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom megmondani sajnos, hogy mi a helyes, de mivel én mindenhonnan azt hallottam, hogy ne erőltessük a szobatisztaságot, nem is erőltettem. Lassan 3 éves a lányom és főleg pelenkát kér, ha kakálnia kell, az elmúlt 2 hétben ül rá a bilire, pedig pisilni mindig bilibe szokott. Időnként megkérdezem, hogy miért nem kakál inkább a bilibe, és azt válaszolja: "Mindig pelenkába szoktam", meg, hogy ő azt jobban szereti. Szóval nálunk lehet megszokás lett ebből. Ennek ellenére már az alvások bugyiban mennek, és mikor nem beteg akkor nem is pisil be éjszaka sem, délután pedig soha. Amikor én levettem róla az éjszakai pelenkát, volt 1-2 hét átállás, hogy bepisilt, de azóta ritkán. És volt ezután olyan is, hogy mikor pelenka volt rajta pisilt, mikor bugyiban aludt nem pisilt be. Nálunk ez mind a nyáron történt, azért 20 hónaposan egyáltalán nem vagytok elkésve semmiről szerintem. azért írtam le a nálunk történteket, mert én már többször gondoltam rá, hogy lehet, hogy egy picit mégis kellett volna erőltetni azt a bilibe kakálás dolgot és akkor most nem itt tartanánk. Ettől függetlenül azért türelmes vagyok, márt úgysem tehetek...
2012. szept. 20. 14:46
 4/5 anonim ***** válasza:

23 hónapos a lányom, nappalra 2 hónapja szobatiszta. Estére adok rá pelust, nem kel éjjel, reggelre van benne pisi. Bilibe kakil napközben. De amúgy még nem is gondolkoztam azon, hogy már most leszoktassam az esti pelusról. Szerintem látni fogom, amikor már éjjel nem lesz annyi pisi a pelusban, vagy netán felkel éjjel és ő maga szól, hogy pisilnie kell. Ehhez is meg kell érnie, de ezt tényleg csak te látod majd a saját gyerekeden.

A kakival persze próbálkozhatsz, hogy szóljon, és inkább azt is bilibe rakja, ne a pelusba, de az esti szobatisztaságot nem kell elkapkodni.

2012. szept. 24. 13:00
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem a fiam magától lett szobatiszta, sosem erőltettem. Megmutattuk a bilit, sokszor elmondtuk, hogy ide várjuk a produktumot, de nem erőltettük. Amikor elkezdte használni a bilit, akkor gyakorlatlag magától éjszakára is szobatiszta lett egy hónapon belül. Én le nem vettem róla a pelenkát, csak már akkor, amikor egy héten keresztül minden áldott reggel tiszta pelenkával ébredtünk. Nekem nem fájt, hogy 3 évesen lett szobatiszta, nem hajtott minket a tatár. A gyerek magától szépen mindent elvégzett, amikor arra érett lett. Sőt, a bili után nem sokkal már a vécét preferálta inkább, mert apa is meg anya is odajár. Az, hogy én bármiért is felébresszem, szó sem lehet! Még olyan picik ehhez, elég lesz iskolásként megtapasztalnia, hogy csörgő órára kell ébrednie.
2012. szept. 24. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!