Kisgyerekes anyukák, le lehet nevelni a hangoskodásról a gyerekeket, volt olyan akinek ez sikerült, nem arra gondolok hogy eleve halkszavú csendes gyermeke volt?
Kétségbe vagyok már esve, társasházban élünk. Nem tudunk, nem is szeretnénk elköltözni.2 gyereket terveztünk 3 lett ( a második ikerpár) 5 és közel 3 évesek. Hangosak.Igen. Aláírom, akinek nincs gyereke azt zavarja. Az ikreket nem vették fel még oviba, majd jövőre. Amint kilépünk a házból ők játék hevében kutyásat macskásat űrhajósat dínósat meg ilyesmiket játszanak ami nagy hanghatással jár. Gyakran összevesznek akkor sírnak is. Sose mulasztok el rájuk szólni hogy csendesebben mások is laknak ott stb. de semmit se ér, egyszerűen a játék hevében és egymás túlordítása közepette lepereg róluk minden.
Hogyan nevelhetők le erről? Lenevelhetők egyáltalán? Alkalmazzak büntetést ha hangosak, vagy jutalmat ha csendesek? Ez utóbbit elképzelni se tudom hogyan hiszen akkor egy idő után állandóan jutalmazni kellene őket? Egyik se volt sose csendes, halk típus. Nem tudom mit tehetnék. Mindenki okoskodik körülöttünk hogy bezzeg az ő gyerekeik megértették hogy nem zajongunk, meg a férjem jól verje el őket meg ilyenek. Ez a "korlátoltabb" hozzászóló, de vannak gyerekes anyukák is akik szerint ez csak nevelés kérdése. De hogy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!