Nagyon gáz ha nem tudsz jól főzni két gyermekes anyukaként?
kedves kérdező! én is a netről tanultam meg főzni, a praktikákat meg az idősebb munkatársaimtól szedegetem össze. olyan érdeklődéssel kérdezgetek tőlük,mint egy 4 éves az angyalkáról,sokat nevetnek is rajtam :)
nehogy feladd! próbálkozz mindennel! sok dolgo van amit én sem csináltam (pl.madártej meg aranygaluska is és még sorolhatnám) de amit az ember hall vagy megkíván,az megfőzöm neki. nálunk sem túl nagy a repertoár.
és nem az a gáz,ha még nem tudsz főzni,végülis mint mondtad is,nálatok a családan nem ez a fő erősség! az a gáz,ha valaki nem ismeri be és nem akar rajta változtatni, mint pl. az anyósom. iszonyat szarul főz (vagy sós vagy sótlan, vagy elégeti, vagy bele nem valóval főzi az ételeket (pl. bogrács csirkébe belenyom egy fél üveg ketchupot). ráadásul kispróolja az ételből a belevalót (hús, paradicsom...) és ő hív mindenkit magához, hogy ygertek milyen jót főztem... nah ez gáz! (jelzem 3 gyermeke van és 44 éves!
sztem ne aggódj ha nem megy minden elsőre,akár másodikra! nem ez az erősséged és kész! sok sikert! ajánlom a nosalty.hu-t nekem az a kedvenc oldalam! :)
Az alapokat tudom, rakottkrumpli, főzelékek...stb. Csak pl. a párom is mindig felemlegeti a mamája kifőtttésztáit, hogy mindig maga gyúrta és nem ilyen volt mint a bolti....de én nem tudok magam csinálni. :( A paradicsomos dolgokkal is küzdök, a konzerves sűrítményből sehogy nem jön nekem össze olyan finom ízletesre a leves. A fiam pl. az oviban megeszi, itthon nem....mert nem olyan mint az oviban, nem jó az íze - mindig ezt kapom. :(( Levesekből nem is sokat tudok....mindig u.a. van 4-5 leves.
A süti sütés valahogy jobban megy....azzal pl. nincs gondom. De a kelttésztásak (pl:bukta) nem mennek, a pogácsám is olyan mindig mint a kő....nem puha és omlós...pedig az annyira alap.... :(((((
én anyukám se az a konyhatündér. mikor elköltöztünk bénáztam, aztán férjemtől kaptam a "kétbalkezesek szakácskönyvét". tudom, írtad, hogy ez nem az igazi, de nagyon ajánlom ezt a könyvet. ebből tanultam meg főzni :)
szuperül le van írva minden, nem az, hogy ízlés szerint ízesítjük meg hasonlók, konkrétan le ír mindent, egy ételre több receptet, változatot is ír :)
az 5 éve volt, most már szakácskönyv nélkül főzök, akciós dolgokat veszek és összedobok belőle mindenféle finit, valahogy ráéreztem mi kell az ételekbe és megy :)
persze a netről sok receptet leszedek, átolvasom, kicsit az ízlésünkre formálom, de tényleg ez a könyv volt az alapja.
amúgy meg nem ciki, tök jó, hogy érdekel és próbálkozol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!