Más gyerkőcnek is nehezen megy a bölcsibe szoktatás?
Kislányom december végén lesz 3 éves. Már a 3. hetet tapossuk, még mindig beszoktatás alatt van. Reggelente nyüszít, hogy nem akar menni, ma pl. kitalálta, hogy beteg, így nem mehet bölcsibe, maradjunk otthon. Tegnap, mikor mentem érte, az ágyában sírdogált, és valami olyasmit mondott, hogy jaj, anya, miért hagytál itt engem?
A szívem szakad meg.
Evésnél és játéknál állítólag nincs vele semmi gond, csak reggel, mikor ott kell hagynom, meg alvásnál.
Kb. 4-5 napja enyhe hasmenése van, hiába adok neki probiotikumot. Nem lázas, nem köhög. Én a stresszre tippelek.
Kérlek, osszátok meg a tapasztalataitokat, akiknek szintén ilyen nehezen szokott be a gyereke, hogy mikor oldódott meg a helyzet.
Az én anyukám magánoviba dolgozik a bölcsis csoport az övé.
Minden gyereknél más a beszoktatás, de a legtöbb esetben nagy harcok árán sikerül, és sok ideig tart.
Nemrég az egyik kisfiú annyira nehéz eset volt, hogy szó szerint rugdosta anyut, csúnyán beszélt vele, és az anyja után akart menni, így anyunak birkózni kellett vele a földön és lefogni. EGy hét birkózás után már alakult a dolog.
Olyan gyerek is volt, akit ki kellett venni a bölcsiből, mert nem állt még készen, nem tudott beszokni.
De olyan is volt, aki első naptól kezdve végig nevette a napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!