A hiperaktivás nélküli figyelemzavarnak mik a tünetei 3-4 éves korban? És később?
hogy érted pontosan?
a hiperaktivitás az súlyos figyelemzavar, a túlmozgás csak velejárója, de a betegség nem az, hogy sokat rohangál, hanem a figyelem elkalandozik, nehezen tartható játékban illetve nehezen zökkenthető ki, nehéz több felé figyelnie...
hiperaktivitásról 6 éves kortól beszélhetünk, az iskolában válik egyértelművé mikoris a materórán 45 percig kell figyelniük...
6 éves kor alatt pedig figyelemzavarnak hívják amiből később hiperaktivitást diagnosztizálhatnak vagy "kinövi", megérik a koncentrálásra
"később hiperaktivitást diagnosztizálhatnak vagy "kinövi", megérik a koncentrálásra"
Az én fiam is egyenlőre figyelemzavarosként van diagnosztizálva,iszonyú mozgékony ,egy percre sem tudok nyugodt maradni,ha velem van,mert folyton szólnom kell neki,hogy ezt ne,mert veszélyes,azt ne ,mert nagyon zavaró...
Nemrég lett 6 éves,kétlem ,hogy kinőné azt amilyen,szerintem ő így született és nem tudom létezik e olyan csoda,hogy ő ezt kinőjje .
Mikorra nőheti ki,vagy már ki kellett volna nőnie ?
azért tettem idézőjelbe mert a hiperaktivitást, tehát a betegséget nem lehet kinőni :(
ha pedig azért ilyen mert csak simán kis figyelemzavara van, azt tényleg kinövi, korral. sok sport, játék, pl. gyurmázás, gyöngyfűzés, kirakózás és meseolvasás segíthet, de sajnos én se értek hozzá csak a figyelemzavaros fiam miatt sokat olvastam erről mostanában.
nevelési tanácsadóban biztos tudnak segíteni!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!