Szeretnem hogy a kislanyom kettos allampolgar legyen, hol kell elintezni, es mennyi idobe telik?
Figyelt kérdés
en es a kislanyom apja magyar allampolgarok vagyunk, a kislanyom kulfoldon szuletett, de szeretnem hogy kettos allampolgar legyen , a valaszokat elore is koszonom.2012. szept. 14. 22:30
1/5 anonim válasza:
Mindketten csak magyar állampolgárok vagytok?
2/5 anonim válasza:
Minden országnak más szabályozása van erre. Szerintem kérdezz utána az ottani magyar nagykövetségen, vagy a bevándorlási hivatalnál hogy a kislányod megfelel-e a feltételeknek.
3/5 A kérdező kommentje:
en csak magyar allampolgar vagyok, a kislanyom apja magyar es kanadai allampolgar,
2012. szept. 14. 23:15
4/5 anonim válasza:
A honosítást az anyakönyvvezetőnél kell kezdeményezned a polgármesteri hivatalban, de az ügyintézés a bevándorlási hivatalnál történik. Készülj fel rá, jó hosszú folyamat, több hónapot vesz igénybe. Legalábbis az első negyedévben nagyon sokat vett igénybe, mert Pesten csak egy csoport foglalkozik vele, és az összes megye oda küldi el.
5/5 anonim válasza:
4-es voltam. És itthon kell kezdeményezned, nem külföldön. Hisz ha kint született, a külföldi állampolgársága megvan.
Bár azt nem írtad, fizikailag hol tartózkodtok, és én csak azt a verziót tudom, ha valakinek itt tartózkodik Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!