Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rendrakás vagy sem?

Rendrakás vagy sem?

Figyelt kérdés

A párommal folyamatosan vitában vagyunk. Mikor én vagyok otthon a lánnyal akkor az esti elpakolás abból áll hogy a játékok bele egy dobozba és kész. Másnap úgyis szétszedi.

A párom ezzel ellentétben megköveteli hogy a babák a babás polcon a pónik a pónis polcon stb. legyenek.

Engem másképp neveltek mint őt és mégis rendszerető emberek lettünk.

Nálatok hogy megy ez?

2012. szept. 14. 18:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Mi egyetértünk a férjemmel abban, hogy este mindent bevágunk a játékos dobozokba. 1-2 hetente kiválogatunk mindent (formaevők, stb).

Ha a férjednek ez a péterkéje, hogy a pónik a pónis polcon legyenek, akkor csinálja meg ő. Te meg csináld úgy, ahogy te jónak látod.

2012. szept. 14. 19:00
 2/13 anonim ***** válasza:
Nálunk is mindent a helyére pakoltatok vissza. Autókat az autós dobozba, kockákat a kockás dobozba, szóval mindent vissza oda,ahonnan levették-kivették. Nem csak úgy ömlesztve...Szerintem jó,ha már most időben megtanulják a rendrakást. De attól,ha nem mindig így van(azért nálunk is van ám,hogy kupi marad) az még nem baj!!! Üdv,3fiús anyuka.
2012. szept. 14. 19:00
 3/13 A kérdező kommentje:

Hát eddig 1-1

Elsőnek: a férj vagyok :)

2012. szept. 14. 19:03
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Jah hogy te vagy a férj.

Akkor csináld, amit mond a feleséged :D :D :D nincs rosszabb egy mérges feleségnél :) :)

2012. szept. 14. 19:04
 5/13 A kérdező kommentje:
Jaja igazad van :))
2012. szept. 14. 19:06
 6/13 A kérdező kommentje:
Igazából az okoz nehézséget hogy estefelé fáradt, nyűgös a lány és ilyenkor pakoltatni vele.......szóval kell hozzá bizonyos fokú idegrendszer...........nekem már nincs egyébként
2012. szept. 14. 19:08
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Játékos dobozba pakolunk. Nálunk nincs is külön hely ilyeneknek. Viszont a kockák azért a kockás dobozba mennek. A férjemmel is így pakol a kisfiam.
2012. szept. 14. 19:09
 8/13 anonim ***** válasza:
Szerencsére mi is egyetértünk a férjemmel:mindennek megvan a helye,így este-vagy a játszás végén-oda kerül vissza.A lego a legos dobozba,a kisautó,a ceruzák,az építőkockák mind-mind a saját tárolójukba.Akkor is,ha aznap még 3x szétpakolja.Még 1 szavazat a feleségednek...bocsi.2gyerekes+38hkm
2012. szept. 14. 19:43
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Én (a nő) is nagyon háklis vagyok arra, hogy minden a helyére kerüljön, viszont az idő hiánya és a fáradtság nagy úr :)

Úgyhogy köztes megoldásként azt találtuk ki, hogy azok a játékok, amikkel csak önmagukban lehet játszani (pl. lego, gyurma, építőkocka, ceruzák, puzzle, stb), azok nagyjából a helyükre kerülnek vissza, a többi játék pedig ömlesztve 1-1 ládába.

Az előbbiekre nagyon odafigyelünk, hogy ne keveredjenek, de a többi annyira nem érdekel. 2 hetente rendet rakunk és kész.

2012. szept. 14. 20:01
 10/13 anonim ***** válasza:

Mi direkt az ilyen esti pakolgatások meggyorsítására vettünk guríthatós, színes, jópofa dobozokat. Ezekbe mindent bedobálunk, kivétel a könyvek, azok visszamennek a polcra. A plüssöknek egy nagy hálós tartó van rendszeresítve. Ez olyan gyors, hogy még a 3 éves is szívesen segít (általában).

De ha vmi ott marad a szőnyegen, az sem tragédia.

Egyébként Vekerdy Tamás (az egyik legismertebb gyermekpszichológus) véleménye az, hogy tök fölösleges a saját rendrakási mániánkat ráerőltetni a kisgyerekre. Ők egész máshogy látják a dolgokat, átlátják a káoszt és jól érzik magukat benne. Az örökös veszekedés, rendrakás erőltetése csak dacot vált ki. Nem ettől lesz "rendes" egy gyerek.

Csak próbáljatok meg visszaemlékezni a saját gyerekkorotokra. Kit érdekelt, hogy rend van- e a szobájában? Folyton rohantunk játszani, a többi utcabeli gyerekkel, biciklizni, stb. Azt hiszem, egyetértek Vekerdyvel.

2012. szept. 14. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!