Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tesztek, ha kisgyereketek...

Mit tesztek, ha kisgyereketek folyton füllent?

Figyelt kérdés

3,5 éves a kisfiam és mostanában állandóan füllent(hazudik?). Mindig mást mond,mint az ami történt. Pl kérdem tőle: megetted a kenyeredet?-ha nem vagyok körülötte az asztalnál. Erre ő:igen, és elszalad. Pedig aztán látom,hogy nem is ette meg. Vagy azt mondja,hogy a nagyobb tesó bántotta,pedig tudom,hogy nem.. Nem értem miért csinálja ezt. Van egy négy hetes pici babánk is, nincs féltékenység,de lehet,hogy ez egy kicsit rátesz a dologra? Aki járt vagy van ilyen helyzetben,adna nekem tanácsot,hogyan kezeljem a gyermekemet? Szidjam össze? Vagy ne? Próbálom neki elmagyarázni,hogy mindig az igazat mondja,de nem hat. Mit tegyek?

Köszönöm,egy anyuka.

2012. szept. 14. 17:57
 1/2 anonim ***** válasza:
Sok esetben fantáziál. Ilyenkor a legokosabb megkérdezni, hogy ezt most találtad ki? Büntetni semmiképpen nem szabad.
2012. szept. 14. 18:03
 2/2 anonim ***** válasza:
Kb. 6 éves kor az a határ, amitől már TUDJA h mi a különbség az ő kis fantáziája, gondolatai meg az igazság között. Addig nem baj, ha füllent. Az enyém is 3,5 éves, ugyanez, kérdezem : megetted a reggelit? Válasz: Meg, igen. Kimegyek a konyhába és a felét otthagyta :) Meg próbálja "kimagyarázni" magát helyzetekben, és elmeséli a kis verzióját :) Ilyenkor van az, h nem tudod, h röhögj-e vagy sírj ?:))) Büntetni abszolút nem szabad, még nem tudatos nála.
2012. szept. 14. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!