Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szobatisztasági kérdés: ez...

Szobatisztasági kérdés: ez majd magától megoldódik? Vagy ezt is lehet finoman irányítani?

Figyelt kérdés

Kétéves kislányom szívesen ül a bilire. Egy kicsit túl sokszor is. Már magától is szól, hogy pisilnie/kakilnia kell. Rohan a bilihez. Már a szobában lehúzza a ruháját, olyan lelkes. Előfordul, hogy nem történik semmi, de én ilyenkor is megdicsérem. Illetve ha sikerült produkálnia, az mennyiségre nagyon kevés. Nyilván még nem tudja visszatartani. A kérdésem erre irányul. Finoman mondhatom, hogy tartsd vissza? De úgy tudom, hogy rögtön reagálni kell (bilire kell ültetni), ha szól. Vagy magától vissza fogja tudni tartani?

Köszi

2012. szept. 12. 22:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Mióta bilizik?

Nekem a kisfiam későn lett szobatiszta, de akkor egyik napról a másikra.Eleinte annyira tetszett neki, gondolom főleg a siker élmény meg a dicséret, hogy naponta nem számoltam de min. 20x a bilin ült, és szabályosan kierőltetett magából 2 csepp pisit.

Talán 2 hétig tartott ez, aztán magától folyamatosan csökkent a bilizések száma.

2012. szept. 13. 07:00
 2/3 A kérdező kommentje:
Úgy igazán komolyan hétfő óta. Azelőtt is voltak napok, h többet pisilt a bilibe, mint a bugyipelenkába, de hétfőn kezdett itthon sima bugyit hordani. Mivel ilyen gyakran ül rá, csak 2 x volt baleset. Még nem mertem házon kívül is bugyit adni rá, de tudom, az kéne.
2012. szept. 13. 13:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen, ez normális, majd idővel csökkenni fog a bilizések száma. Hogy mennyi idő múlva az változó, az én lányom elég sokáig, kb 1-2 hónapig elég sűrűn pisilt, és az első héten ő is negyed óránként ráült. Ne szólj neki, majd magától rájön hogy nem kell minden cseppért a bilire ülni. És ha mentek valahova, akkor ne adj rá többet pelust, mert nagyon össze tudja zavarni, és visszaeshet. Mindig figyeld hol van a közelben wc, ha kell neki akkor tudjatok szaladni, vagy vigyél eldobható bilit. Én a kocsiban is tartottam egy bilit, és mindig kiszállás-beszállás előtt pisilt egyet.
2012. szept. 13. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!