Ez lesz aztán a tömegmegosztó kérdés. Hova legyen a puszi?
Na tehát bővebben kifejtve.. 23 éves vagyok, a kisfiam 2 éves. Amikor a szüleimnél voltunk, egyszer megláttam, hogy apum a kisfiam szájára ad puszit. Én ezt azért szóvá is tettem, mert én és a fiam apja sem szoktuk megtenni.
Na itt kitört nálunk a 3. világháború, és a fejemhez lett vágva, hogy nekünk is oda adtak puszit. Jó, elhiszem, hogy van szülő, aki ezt "tolerálja", de én nem.
Tényleg ekkora nagy balhénak kellett lennie, mert rászóltam a saját apámra, hogy ne adjon puszit a fiam szájára? Személy szerint én gusztustalannak tartom, főleg így nagyszülőkkel. Illetve nem is gusztustalannak, de nem tudok más szót találni rá. Engem kifejezetten taszít. Nálunk köszönéskor elköszönéskor, vagy megköszönéskor, vagy csak alapból: anya apának szájra ad puszit, a kisfiunk meg az arcunkra! Néha olyan mintha, a szájamra akarná azt a puszit, de mindig csak az orromat puszilja :)
Nem megosztani akarom ezzel a kérdéssel a válaszadókat, illetve elnézést előre is, ha valakit sértően érint a "gusztustalan" illetve a "taszító" szó ebben a témában. Nektek mi a véleményetek? Helyes, vagy helytelen?
Néha én is a fiamnak a szájára adok puszit, én magunk között nem tartom visszataszítónak.
Viszont van egy ismerős család, ahol a 31 éves fiú az anyjával szájra puszizik. Na, ez már nálam is kiveri a biztosítékot.
Szerintem te reagáltad túl. Ismeritek azt a mondást hogy Rossz az aki rosszra gondol! ?? Ebben mindent leirtam. Az egy dolog hogy nem szereted, anno ezekszerint ők téged is puszilgattak és nem lett tőle semmi bajod nem? Komolyan sokszor nem értem a mai anyukákat. 3 gyerekem van és én mindnek adtam puszit a szájára, soha nem gondoltam olyat hogy ez esetleg másoknak pedofil gondolatot ébreszthet a fejében esetleg. nekem inkább az fura hogy taszit hogy a gyereked a száján megpuszild. Jó ne puszilgassa össze vissza mindenki az igaz, de ha megtörténik akkor se fogom letépni a fejét hogy mit tett, hisz szeretetből tette. És a gyerekek kinövik valóban ezt az igényt, pl. a legnagyobb gyerekem alapból az arcát forditsa pusziért, a középső még
igényli tőlem ő maga oda adja, a picinek mikor hova sikerül. Nagy tesók is kérnek a pici tesótól a szájukra puszit. És olyankor nekem az jut az eszembe hogy Istenem de jó hogy igy szeretik egymást.
És most le lehet pontozni...
Nekem még nincs gyermekem, de én sem fogom szájon puszilni. Páromnak van egy fia, náluk sem volt szokás.
Viszont nekem van egy rossz emlékem ezzel kapcsolatban. Emlékszem, hogy egyik reggel apu vitt oviba, és puszit akartam adni neki, mire mondta, hogy már szokjak le a szájra pusziról, mert már nagyobbacska vagyok. Engem meg olyan rosszul érintett, mert honnan tudtam volna 3-4 évesen, hogy azt nem "illik", hiszen addig az volt a szokás... Visszagondolva engem is taszít ez az egész.
Illetve most taszít, hogy már felnőttem persze, nem a szájra puszi, hanem hogy régen én is kaptam.
A nagyszülőknek a szájrapuszi az unokával egyenesen tiltólistás lesz az már tuti. :)
előző voltam
Igaz nem voltam, ott, de a patária lehet, hogy ott kezdődött, hogy ahogy te ezt megláttad, kiakadtál, és nem épp szépen kérted meg máskor inkább ne így puszilja meg.
Ő erre persze kiakadva visszareagált, hiszen ahogy írod nálatok is ez volt a szokás, nem gondolta volna álmában sem, hogy neked ez most problémát okoz.
De ha szépen mekéred esetleg bocsit is kérsz, ha lehordtad túlzottan, akkor biztos megért téged.
Én egyébként nem szeretem a szájrapuszit. Kislányunk próbálgatná játékból, de mondjuk neki, hogy azt csak a nagyok, felnőttek csinálják úgy, akik nagyon szeretik egymást, sőt már a bacit is említettem. Ő egyébként minket sem lát puszilkodni apát-anyát szájon.
Szóval nincs olyan, hogy helyes, vagy helytelen, kinek mi fér bele, de én még tiniket nem láttam szájrapuszilni szüleiket :-)
2. válaszoló vagyok.
És tapasztalatból mondom hogy nem minden gyerek szokik le róla.
Nálunk a párom lányát nagyon nehéz volt leszoktatni róla.
7-8 évesen még mindig szájon puszilta az apját... :/
szerintem nincs az az ember aki erre azt mondaná hogy mert hát a gyereke és szereti...
kár rászoktatni valamire a gyereket amiről aztán le kell szoktatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!