Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez lesz aztán a tömegmegosztó...

Ez lesz aztán a tömegmegosztó kérdés. Hova legyen a puszi?

Figyelt kérdés

Na tehát bővebben kifejtve.. 23 éves vagyok, a kisfiam 2 éves. Amikor a szüleimnél voltunk, egyszer megláttam, hogy apum a kisfiam szájára ad puszit. Én ezt azért szóvá is tettem, mert én és a fiam apja sem szoktuk megtenni.

Na itt kitört nálunk a 3. világháború, és a fejemhez lett vágva, hogy nekünk is oda adtak puszit. Jó, elhiszem, hogy van szülő, aki ezt "tolerálja", de én nem.

Tényleg ekkora nagy balhénak kellett lennie, mert rászóltam a saját apámra, hogy ne adjon puszit a fiam szájára? Személy szerint én gusztustalannak tartom, főleg így nagyszülőkkel. Illetve nem is gusztustalannak, de nem tudok más szót találni rá. Engem kifejezetten taszít. Nálunk köszönéskor elköszönéskor, vagy megköszönéskor, vagy csak alapból: anya apának szájra ad puszit, a kisfiunk meg az arcunkra! Néha olyan mintha, a szájamra akarná azt a puszit, de mindig csak az orromat puszilja :)

Nem megosztani akarom ezzel a kérdéssel a válaszadókat, illetve elnézést előre is, ha valakit sértően érint a "gusztustalan" illetve a "taszító" szó ebben a témában. Nektek mi a véleményetek? Helyes, vagy helytelen?

2012. szept. 12. 13:56
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Nagyszülő-unoka szájra puszi, nekem nem fér bele. Szülő-gyerek (kb 3 éves korig) belefér, szoktam néha, de nem ez a jellemző.
2012. szept. 12. 13:58
 2/21 anonim ***** válasza:
84%

Szia. Én 26 éves nő vagyok. Engem is taszít ha egy gyereket szájon puszilgatnak.

Saját gyermekem még nincs, de már dolgozunk rajta... :)

Én megmondtam a páromnak hogy az én gyerekemet nem fogja szájon puszilni...

Sőt... ami a durva... a páromnak van egy 15 éves fia és egy 9 éves lánya, velünk élnek. Én szóltam rá két éve, hogy nem ártana ha a lányát leszoktatná arról hogy szájon csókolgatja, mert ilyen korba már nem normális. (bár szerintem soha nem normális).

Persze megkérdezte tőlem hogy miért?

Aztán visszakérdeztem, hogy a 15 éves fiadat miért nem csókolgatod? :D egyből értette hogy miről beszélek.

A lányzónak nagyon sok ideig tartott hogy leszokjon róla és engem is állandóan szájon akart puszilni, mondanom sem kell nem engedtem. Szerencsére már leszokott róla.

Magyarul kár rászoktatni valamire egy gyereket amiről aztán le kell szoktatni... :S

2012. szept. 12. 14:03
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálam szájra puszi csakis a férjemmel fér bele. A gyerekkel csak arcra puszi. Ugyanígy a nagyszülők is.
2012. szept. 12. 14:03
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Szájra puszi - nálunk nincs ilyen és nem is lesz. Szerintem is "taszító".
2012. szept. 12. 14:05
 5/21 anonim ***** válasza:
62%

Jó hogy nincs nagyobb problémád!

Nagyszülőknek meg kell mondani,hogy ezt ti nem így szoktátok,és ők se úgy csinálják.Ennyi!

Nálunk van is van puszi,jó nagy cuppanós,és szeretem is ha ad a lányom,mind1 hogy hova sikerül a számra vagy épp mellé.Engem nem taszít,sőt örülök neki.

Nálunk a nagyszülők csak arcra adnak,a dédi meg csak a fejecskéjére.

2012. szept. 12. 14:07
 6/21 anonim ***** válasza:
54%
Az én kétévesem is a számra adja a puszit,meg a nagyszüleinek is,mi nem tartjuk gusztustalannak,és hamar kinövi.Viszont,ha te úgy gondolod,hogy nem kéne,akkor azt a nagyszülőknek el kellene fogadnia,mégiscsak te vagy az anyja.
2012. szept. 12. 14:08
 7/21 anonim ***** válasza:
54%

Ha a puszit a szájra adják az már csók. Ugyan ki akarna a nagypapával csokolózni?

De most komolyan, szerintem is gusztustalan... meg azért a nagypapák szája nem éppen rózsaillatú...

2012. szept. 12. 14:09
 8/21 A kérdező kommentje:
Engem az érdekel igazából, hogy ennyire természetes dolog lenne-e, hogy emiatt ilyen nagy patáriát kellett csapni? :)
2012. szept. 12. 14:16
 9/21 anonim ***** válasza:
58%

nagyszülők csak arcra én adok csak szájra puszit de már nem! inkább nosira homlokra és arcra adok

mikor pici babu volt imádtam a száját azért adtam oda puszit

Kinél mi a szokás

2012. szept. 12. 14:18
 10/21 anonim ***** válasza:
52%
Nekem nem az elvek vagy hogy taszító hanem a bacik a bacik a bacik. Ha beteg senki még csak felénk se néz de puszilgatni ha mi megyünk az megy. UTÁLOM nyáladzás....
2012. szept. 12. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!