Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek? Hiszti, hiszti,...

Mit tegyek? Hiszti, hiszti, hiszti.3 éves.

Figyelt kérdés

Kislányunk 3 éves. Kb 1-2 hete folyamatosan hiszti van délután és este elalváskor. Hisztizik, kiabál, hangoskodik, néha ugrál is. Abszolút nem ilyen volt. Tök nyugodtan elaludt.

Ha eszünk, soha nem jó az, amit épp készítek. Hiszti van, hogy ő azt nem kéri.

Elegünk van a folyamatos harcból, küszködésből, hisztiből!

Mit tegyünk?

Lehet, hogy felborult a napirend azzal, hogy kb egy hónapot nem itthon töltöttünk?

Van egy kisebb testvére (másfél éves), és várjuk a harmadikat (még nagyon az elején járunk) - de ez nem gondolom, hogy befolyásolná, mivel nagyon várja a kistesót.

Az előbb pl. átvittem már a másik szobába, hogy tudjon aludni a kisebb. Első lépcsőfokkként azt mondtam, hogy elteszem egy napra a kedvenc játékát, ha nem hagyja abba. Hát, el kellett raknom.

Második lépésként beígértem a fenékreverést. Hát, ez sem maradt el... És lett belőle még egy fenékre verés...

Aztán becsuktam a szoba ajtaját, kimentem, ő meg üvöltött bent torka szakadtából kb. 5 percet. Aztán csendben kijött. Amikor meghallottam, ledőltem a kanapéra, mintha aludnék. Ő csendben odajött, és mellém feküdt. Aztán pár perc alatt elaludt...

Szörnyű!!! Szörnyű anya vagyok!!!! Mit tegyek???? NEm mehet így minden nap!!!!!!

2012. szept. 10. 13:39
 1/2 anonim ***** válasza:

1. nem vagy szörnyű anya

2. következetesség -- ez jó amit csinálsz ha beígérted akkor csináld is meg

határozottan mond el megint a szabályokat neki mit lehet mit nem

feszegeti a határokat nézi hogyan reagálsz rá ha megszegi őket ha mindig ugyan úgy akkor megszokja majd

3. lehet h sok volt neki a változás és sajna máshogy nem tudja lereagálni ha tudsz foglalkozz vele többet

azért mert azt mondja h várja a tesót az még nem jelenti h tényleg így van, sok esetben a gyerek azt mondja amit te elvársz (bár lehet h ezt nem mondtad ki de tudja mit vársz tőle)

4. türelem sok türelem

2012. szept. 10. 13:59
 2/2 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszodat! Sokat jelentett!

Utána beszéltem erről a férjemmel is. Miközben beszélgettünk, arra jutottunk, hogy valószínűleg tényleg sok volt neki mostanában a változás.

Egy barátnőm szerint pedig nagyon érezheti a bennünk (pontosabban bennem) lévő feszültséget. Ugyanis rengeteg nyitott kérdés van most a családunkban (munka, költözés, új lakóhely vagy maradás stb...).

Szóval köszi a választ!

2012. szept. 12. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!